Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen FC | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen FC

📁 Voorbeschouwing 🕔06.maart 2020
Voorbeschouwing Berchem Sport – Cappellen FC

Dit weekend speelt Berchem Sport tegen Cappellen FC. Niet op zondagnamiddag zoals gewoonlijk, wel zaterdagavond om 20u. Een Antwerpse derby is altijd iets om naar uit te kijken, en zeker als er wat op het spel staat. Cappellen probeert in het spoor te blijven van de top 3 en Berchem vecht tegen de degradatie.

Berchem was de voorbije weken niet goed bezig met een dramatische prestatie in Pepingen-Halle als dieptepunt. Vorige zondag stuntte geel-zwart dan weer door op het veld van leider Bocholt te gaan winnen. Het was zelfs de eerste keer dit seizoen dat Bocholt thuis niet won. Is de slechte periode van Berchem daarmee achter de rug of was de zege in Bocholt slechts een kleine heropflakkering? Dat zal nog moeten blijken. De punten konden we alvast goed gebruiken, maar om een veilige plek in het klassement te bereiken zullen we nog wat punten moeten sprokkelen.

Voor Cappellen geldt een beetje het omgekeerde verhaal als voor Berchem. Cappellen zat wel wekenlang in een goede flow, maar sputtert de laatste wedstrijden. De laatste nederlaag van Cappellen dateerde tot voor kort van 17 november (2-0 in Bocholt) en het pakte onlangs nog 9 op 9. De laatste twee wedstrijden haalde Cappellen echter slechts 1 op 6. Thuis tegen Vosselaar ontsnapte het nog aan een nederlaag toen het na een 1-4 achterstand alsnog een gelijkspel uit de brand sleepte. Een paar dagen later was de eerste nederlaag sinds 17 november dan toch een feit. Diegem kwam met 0-2 winnen in het Jos Van Wellenstadion.

Cappellen staat wel nog steeds op een mooie vierde plaats met tien punten meer dan Berchem. Cappellen eindigde in tweede amateur nog niet hoger dan de 7e plaats, dus de bezoekers kennen hun beste seizoen in jaren. Cappellen kon dit seizoen ook al winnen van Berchem Sport, wat vorig seizoen en in 2016-2017 niet lukte (in 2017-2018 speelde Berchem een reeks hoger). In de heenronde klopte Cappellen onze leeuwen met 2-1. Vorig seizoen won Berchem in Kapellen (0-2) en werd het thuis 2-2, nadat Cappellen in de slotfase een 0-2 voorsprong nog uit handen gaf. Bart Cornelissen (Berchem) en Wesley Geuens (Cappellen) spelen morgen tegen hun ex-club.

Vermeire (bil) en El Yazidi (knie) zijn twijfelachtig.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire (?), Peers, Nwokoro, Joris, Meseure, Mauro, Vallez, Cornelissen, El Yazidi (?), Beirlant, Saillart, Van Kruijssen, De Kuyffer

Aftrap dus om zaterdag 20u! Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden