Voorbeschouwing Berchem Sport – Hades Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Hades Hasselt

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔09.februari 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – Hades Hasselt

Berchem Sport neemt het zondag op tegen RC Hades Hasselt. De Limburgse club staat twee punten voor geel-zwart en bij winst zouden we Hades dus voorbijsteken in de stand. Dan moet er dus wel gewonnen worden en dat lukte in 2019 nog niet.

De voorbije wedstrijden was er geen tekort aan spektakel, maar des te meer aan punten. In de heenronde hield Berchem Sport tegen Cappellen, Hamme en Sint-Niklaas drie keer op rij de nul. In de voorbije wedstrijden slikten onze jongens tegen diezelfde tegenstanders maar liefst 11 doelpunten. Ondanks 9 gemaakte doelpunten begon Berchem Sport 2019 dus met een magere 2 op 9.

Bij Hades vallen recent wat minder goals: in hun laatste twee wedstrijden speelden de Limburgers 0-0 tegen Cappellen en 1-1 op Bocholt. Opvallend is dat 6 van de 7 laatste wedstrijden van Hades Kiewit eindigden op een gelijkspel. Er zat ook een nederlaag bij waardoor de laatste zege van de club uit Hasselt al dateert van 17 november.

De beste speler van Hades is dit seizoen de 31-jarige verdediger Ruben Corstjens. Of toch volgens een kleine verkiezing bij de supporters. Hoewel hij niet in het lijstje genoemd wordt, kan Berchem ook best opletten voor Omar Benassar. Hij scoorde in de heenronde het enige doelpunt in het treffen tussen Hades en Berchem. Eerder maakte hij bij zijn vorige club Thes Sport ook al indruk tegen geel-zwart. Zo vinden we deze zin terug in het verslag van Thes-Berchem (1-0) uit ons kampioenenseizoen: “Vooral Omar Bennassar (Ex-Antwerp, -Lommel en -Dessel) liep de verdediging geregeld op een hoopje en verscheen enkele keren alleen voor doel.”

Bij Berchem traint Roy Mauro weer mee wat de sfeer in de kleedkamer ten goede komt. Naast Roy zijn er bij ons wel nog steeds wat afwezigen. Naast Appels zijn ook Brosens en Houmani out waardoor Van Haesendonck beroep moet doen op beloftendoelmannen Van Buynder en Simoes Diaz. Ook Kabir is er door een enkelblessure niet bij. Positief is dat Saillart terugkeert na ziekte.

Selectie: Van Buynder, Simoes Diaz, Van Den Driessche, Van De Velde, Michiels, Nwokoro, Peers, Meseure, Absisan, Carrez, Hamdi, Saillart, Beirlant, Van Kruissen, Maluka

We spraken deze week met Leander Beirlant, onze jongeling die de laatste twee wedstrijden door Kevin Van Haesendonck in de basis gedropt werd en meteen indruk maakte.

De voorbije matchen waren spektakelrijk, maar op het veld viel er weinig te genieten zeker?

Leander Beirlant: “Nee, wel veel goals maar punten verloren. Veel spektakel inderdaad, maar daar winnen we niets mee.

Ik kan me voorstellen dat veel spelers kwaad waren op zichzelf of op ploegmaats als er zoveel tegengoals vallen en dat de trainer verre van tevreden was. Is er veel uitgepraat moeten worden?

“Ja, we hebben gepraat en dan zijn er wel een aantal dingen in de groep gegooid die we gaan proberen verbeteren in de toekomst. Om te zorgen dat we niet meer zo makkelijk tegengoals slikken. Iets meer organisatie op sommige momenten, iets meer rust houden in de ploeg, niet allemaal tegelijk naar voren…”

Zelf ben je een van de lichtpunten, als jeugdproduct dat een mooi debuut heeft gemaakt in de eerste ploeg. 

“Ja voor mij persoonlijk gaat het wel goed. Maar het is ook spijtig dat dat niet gekoppeld wordt aan resultaten van de ploeg. Want bij mijn debuut had ik dan wel gescoord, wat heel tof is, maar de sfeer in de kleedkamer was niet goed. Terwijl het als we gewonnen hadden, wel helemaal perfect was geweest.”

Volgende match is tegen Hades, een ploeg die we voorbijsteken als we winnen. Kijken jullie echt aandachtig naar de stand?

“Ja, het is wel een belangrijke match. We willen toch top 5 proberen te halen. Als we die match winnen, en ik denk ook wel dat dat moet kunnen… We werken er nu ook twee weken naartoe. Na die mindere matchen ligt alle focus op Hades, dat we die match goed kunnen aanvatten. En we gaan er alles aan doen om die te winnen.”

We hopen dat Leander en co erin slagen te winnen!

Aftrap om 15u, komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden