Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Duffel | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Duffel

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔01.november 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Duffel

Zondagnamiddag ontvangen we KFC Duffel op het Rooi. Tegen Pepingen-Halle won geel-zwart twee weken geleden voor het eerst dit seizoen op eigen veld. Een tweede thuiszege op rij is meer dan welkom, want met 8 punten bekleedt Berchem op dit moment slechts de 14e plaats.

Wat hebben Patro Eisden, Hades en Duffel gemeen? Het zijn de drie teams waartegen Berchem vorig seizoen nul punten pakte. Geel-zwart kon tegen Duffel zelfs geen doelpunt maken. In de heenronde verloren we na een zwakke wedstrijd met 0-2. El Yazidi scoorde toen de tweede goal voor de bezoekers met een vrije trap. In de terugronde verloren we met 5-0 in een wedstrijd waarin vooral de scheidsrechter de hoofdrol opeiste.

KFC Duffel staat in tweede amateurklasse doorgaans achteraan in de middenmoot, zonder echt in degradatienood te verkeren. Momenteel staan de Duffelnaren 12e met 10 punten. KFC Duffel heeft wel nog een wedstrijd tegoed. In september werd de match tegen Geel stilgelegd toen Duffelspeler Nick Van Asch een zware blessure opliep en een ambulance het veld op moest komen. Dubbele pech voor Duffel, want de thuisploeg stond toen 2-0 voor maar de wedstrijd zal waarschijnlijk volledig opnieuw gespeeld moeten worden. Vorige zondag won met Duffel met 2-1 van Vosselaar, wat Duffel een eerste driepunter op eigen veld opleverde.

Berchem Sport houdt momenteel slechts twee ploegen achter zich, Hoogstraten en Londerzeel. Diegem was enkele weken geleden nog de enige ploeg met nul punten in onze reeks, maar won dan plots drie keer op rij, waaronder tegen onze tegenstander van zondag. Het is nog vroeg om te zeggen wie de degradatiekandidaten zijn, maar na dit weekend zijn we mogelijk al iets wijzer. De laatste zes spelen dit weekend tegen elkaar, wat mogelijk belangrijke punten kan opleveren voor wie wint en een mentale tik voor wie verliest. Laten we hopen dat we zondagnamiddag kunnen vieren!

Selectie: nog niet bekend

We spraken na de donderdagtraining met onze rechtsachter Jeroen Van den Driessche.

Eerst en vooral: hoe gaat het? Want we hebben nog niet zo veel punten gepakt, dan kan ik me voorstellen dat de sfeer wat bedrukt kan zijn op training, of valt het wel mee?

Jeroen Van den Driessche: “Als je op dinsdag de kleedkamer binnenkomt, dan merk je dat wel. Maar wanneer we bezig zijn komt het wel los en zie je dat iedereen naar de volgende match toewerkt en zich 100% inzet.”

Vorig jaar werden we 5e, het jaar voordien werd jij kampioen met Rupel Boom dus misschien kan jij het goed inschatten: is onze huidige ploeg zwakker of is de reeks sterker geworden?

“Ik denk sowieso dat de reeks sterker is. Ik zou niet zeggen dat de ploeg zwakker is geworden. Ik denk dat we een paar versterkingen hebben die kwaliteit bijbrengen. We spelen wel met een jonge ploeg, misschien dat we daarom op bepaalde momenten een verkeerde beslissing nemen en jeugdige fouten maken.”

De meeste spelers hebben toch al redelijk wat ervaring in deze reeks.

“Klopt, er zijn wel spelers die wat ervaring hebben, maar sommigen moeten hun draai nog vinden en dan is het soms nog wat zoeken, ook met een aantal nieuwe spelers. Maar daar moeten we ons niet achter verstoppen, er moeten punten gepakt worden.”

Als je naar onze uitslagen kijkt zie je dat er weinig verschil is. Slechts in één match, tegen Tienen, was er meer dan één goal verschil, en zelfs dan hadden we in het begin nog de beste kansen. Bijna elke match is het een dubbeltje op z’n kant.

“Ik denk inderdaad dat we een paar matchen iets meer verdienden dan we hebben gekregen, en dat dat ook een vertekend beeld geeft. Maar dat zorgt ervoor dat je nu wel punten moet gaan pakken die je in andere matchen niet hebt gekregen.”

Zijn er zaken die jullie anders doen dan in het begin van het seizoen, heeft de trainer al bijgestuurd doordat er weinig punten worden gepakt?

“Er wordt elke week wel wat bijgestuurd, ook tactisch afhankelijk van de tegenstander.”

Zondag spelen we tegen Duffel. Vorig seizoen was dat tweemaal geen succes. Wat verwacht je er nu van?

“Ik hoop dat de spelers wat gezind zijn op revanche en dat we scherp voor de dag komen. En dat we drie punten kunnen pakken. Vorig seizoen waren we de eerste matchen goed gestart, maar dan hebben we vrij snel een dip gekend waar we lang hebben ingezeten. Hopelijk kunnen we het nu snel laten keren.”

Een paar keer winnen en je kan snel stijgen natuurlijk.

“Klopt, vorig seizoen zaten we in februari nog bijna onderaan en dan zijn we vrij snel naar boven geklommen in het klassement. In deze reeks zit het vaak dicht bij elkaar. Er zijn meestal een paar ploegen die snel weg zijn, maar daaronder is er een grote groep die dicht bij elkaar zit en daar moeten we zo snel mogelijk aansluiting bij vinden.”

Bedankt en succes zondag!

Aftrap om 15u, komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden