Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Turnhout | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Turnhout

📁 Voorbeschouwing 🕔03.november 2018
Voorbeschouwing Berchem Sport – KFC Turnhout

Berchem Sport ontvangt zondag KFC Turnhout op het Rooi. Na twee nederlagen op rij en een 1 op 9 op eigen veld, is het tijd om nog eens te winnen. Hoewel we geen enkele ploeg mogen onderschatten, moet dat tegen Turnhout zeker mogelijk zijn. Maar los van de tegenstander moet Berchem dan eerst en vooral zelf eens een volledige match een aanvaardbaar niveau halen.

Turnhout staat 14e en behaalde nog maar 6 punten. De enige zege voor Turnhout was een 1-0 tegen rode lantaarn Heur-Tongeren. Op bezoek bij City Pirates deed Turnhout het wel beter dan Berchem. Turnhout behaalde in Merksem een punt (2-2). Vorige week was Turnhout op weg naar een zege na een 2-0 voorsprong tegen Cappellen, maar de bezoekers konden nog gelijk maken. Timothy Durwael is wellicht de bekendste naam bij Turnhout. De verdediger is ex-jeugdinternational en speelde nog Europees voetbal met Racing Genk.

De sterke thuisreputatie van Berchem Sport lijkt samen met de tribunes verloren te zijn gegaan. In seizoen 2016-2017 verloren we in tweede amateurklasse geen enkele keer in het Ludo Coeckstadion. Vorig seizoen in de sterke eerste amateurliga verloor geel-zwart uiteraard wel veel punten, maar haalden we wel bijna al onze punten thuis. Topteams als Lommel SK (1e na reguliere competitie), Dessel Sport (3e) en KSK Heist (6e) konden niet winnen op het Rooi.

Dit seizoen won Berchem Sport alleen nog maar op verplaatsing en liet het thuis een 1 op 9 noteren. Twee doelpunten gemaakt en vijf tegen. In het voetbal lopen wel wat bijgelovige mensen rond, maar van een “vloek van de noodtribune” willen we toch nog niet spreken. Maar de prestaties kunnen duidelijk beter, hopelijk kan de match tegen Turnhout een keerpunt zijn.

Vooral rond de beschikbaarheid van onze middenvelders bestaan nog twijfels. Absisan speelde tegen City Pirates de volledige match, maar ondervind nog hinder aan de lies. Vallez en Meseure keren mogelijk terug in de kern.

Selectie: Brosens, Van Buynder, Van Den Driessche, Van De Velde, Peers, Geenens, Nwokoro, Meseure (?), Michiels, Saillart, Audin, Absisan, Carrez, Hamdi, Van Kruissen, Maluka

Aftrap om 15u! Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden