Voorbeschouwing Berchem Sport – KSC Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – KSC Hasselt

📁 Voorbeschouwing 🕔01.november 2013
Voorbeschouwing Berchem Sport – KSC Hasselt

Zondag om 15u ontvangen we KSC Hasselt in ons eigenste Ludo Coeckstadion. Het wordt meteen de eerste wedstrijd van kersvers Berchemcoach Dirk Geeraerd.

De geschiedenis van Sporting Hasselt staat bol van fusies en financiële problemen. KSC Hasselt, ontstaan als Excelsior Football Club Hasselt, zag in 1908 het levenslicht en kreeg het stamnummer 37 mee. De club werd een liftploeg tussen tweede en derde klasse, maar zakte begin jaren vijftig aan een snel tempo weg. In 1964 ging Excelsior de fusie aan met Hasselt VV. De fusieclub kreeg er opnieuw het vuur in, en speelde het seizoen 1979-1980 zelfs in de hoogste afdeling. Het verblijf was er echter van korte duur, en het zou uiteindelijk bij dat ene seizoen blijven. Eind jaren negentig zakte ook KSC Hasselt weg naar provinciale.

In 2001 werd ook KSC Hasselt gedwongen tot een fusie. Ditmaal was KSK Kermt de redder in nood. Enkele seizoen bevorderings- en derde klasse-voetbal later, kreeg ook deze fusieclub het financieel moeilijk. Toen in 2011 bekend raakte dat de vereffening moest worden aangevraagd, schoot toenmalig Club Brugge-doelman Stijn Stijnen te hulp. Stijnens vader speelde in vervlogen tijden voor Hasselt (en Berchem Sport), en ook Stijn zelf doorliep de jeugdreeksen van De Spor. Hij werd voorzitter van de club, een job die hij combineerde met zijn carrière bij Beerschot AC. Nu de doelman zonder club zit, is hij enkel nog preses van Hasselt.

Hasselt zakte twee seizoenen geleden weg naar vierde klasse, maar wist het verblijf in bevordering tot een jaar te beperken. Vorig seizoen moest huidig reeksgenoot Union Saint-Gilloise er aan geloven in de eindronde. De zware 0-5 cijfers luidde voor Hasselt een avond vol feestgedruis in. Dit seizoen doen ze het met een achtste stek in het klassement niet slecht. Op bezoek bij leider KVW Zaventem graaide groenwit zelfs de drie punten mee. Met een 15 op 18, vorig weekend werd er verloren tegen Verviers, lijkt Hasselt in vorm. Enkel Huy kon onze tegenstander een zware nederlaag toedienen. Op speeldag zeven ging De Spor er 4-0 onderuit.

Geelzwart kon eventjes opgelucht ademhalen na de 0-1 overwinning in Huy. Coach Geeraerd, die donderdag zijn eerste training leidde, kan zondag geen beroep doen op Van Minnebruggen en Kocak.

Afspraak om 15u op het Rooi.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden