Voorbeschouwing Berchem Sport – KSV Temse | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – KSV Temse

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔30.november 2018
Voorbeschouwing Berchem Sport – KSV Temse

Berchem Sport neemt het zondag op eigen veld op tegen KSV Temse. De Oost-Vlaamse club staat op een gedeelde 3e plaats, maar verloor wel zijn laatste twee wedstrijden. Berchem zoekt de aansluiting met de top 5, maar heeft nog werk voor de boeg. Voor beide teams een belangrijk duel. Als Temse wint, blijft het in de top 3. Als Berchem wint, komt het tot op 5 punten van Temse.

In de stand telt Temse nog 8 punten voorsprong op Berchem Sport, maar geel-zwart is wel aan een inhaalbeweging bezig. Berchem won drie van zijn laatste vier matchen, Temse slechts één. De kans op spektakel zondag is niet gering, want in wedstrijden van Temse vallen gemiddeld veel doelpunten. KSV Temse maakte het meeste doelpunten in onze reeks (30), maar kreeg er ook al 18 tegen. Vergeleken met leider Hasselt (doelpuntensaldo 20-3) vielen er dus zelfs meer dan dubbel zoveel goals in de partijen die Temse afgewerkt heeft: 48 tegenover 23. Berchem zit daar ergens tussenin: met een doelpuntensaldo van 17-17 kregen de supporters van Berchem die geen enkele match gemist hebben (of enkel die tegen Sint-Niklaas) dus al 34 goals te zien. Temse nam voorbije zomer Joachim De Wilde en Stef Van den Heuvel over van Berchem. De kans is klein dat we ze zondag aan de aftrap zien. De Wilde speelde de voorbije weken niet, Van den Heuvel maakt vooral minuten als invaller.

Bij Berchem zijn nog een paar twijfelgevallen. Absisan haakte ziek af voor de donderdagtraining. Brosens volgt een individueel programma en trainde in de fitness. Mauro en Appels zijn zoals bekend nog lange tijd out, Kabir staat wel dichtbij een comeback.

Update zaterdag: Absisan kan normaal spelen. Brosens, Meseure en Van den Driessche zijn nog twijfelachtig. Kabir komt bij de ruime selectie van 17 spelers.

Selectie: Brosens (?), Van Buynder, Van Den Driessche (?), Van De Velde, Peers, Geenens, Nwokoro, Meseure (?), Michiels, Vallez, Saillart, Absisan, Kabir (?), Carrez, Hamdi, Van Kruissen, Maluka

We spraken deze week met jeugdproduct Light Nwokoro, die de voorbije wedstrijden aan de aftrap stond.

Berchem zit met de behaalde 9 op 12 in een goede periode. Kunnen we de moeilijke weken achter ons laten?

Light Nwokoro: “Ja, ik denk dat we nu een goeie kern hebben, dat we dichter bij het spel komen dat we zouden moeten spelen. Ik heb wel het gevoel dat we vertrokken zijn.”

Je kan zelf ook deel uitmaken van die goede periode, want je staat al enkele matchen op rij in de basis. Dat moet jou ook blij maken?

“Ja natuurlijk, als je in acht matchen maar vijf minuten speelt, dan doet het deugd om terug in de basis te staan. Zeker als het tij wat gekeerd is en we vaker winnen.”

Je bent een aantal keer zelfs buiten de kern gevallen. Hoe is het om in de tribune de match te moeten volgen?

“Ik vind dat verschrikkelijk om in de tribune een match te volgen, zeker als we dan ook nog verliezen, want je kan er dan nóg minder aan doen. Dat was wel even een moeilijke periode voor mij, maar de coach en de technische staf hebben mij er wel doorgesleurd. En ook vanuit het bestuur zijn ze in mij blijven geloven. Waardoor ik ook nog elke dag alles kon geven op de trainingen, en het iets minder zwaar was om naar Berchem te komen.”

Knap dat je je dan weer in de basis hebt kunnen knokken. Over je positie: als linksachter ben je verdediger, maar geef je ook graag aanvallende impulsen en vraagt de trainer dat ook van jou?

“Ja, in het hedendaags voetbal is het wel zo dat de rechtsback en linksback ook een beetje flankaanvallers zijn, en mee voorzetten komen geven. Ik doe dat wel graag, maar ik heb hier bij Berchem ook geleerd dat (als verdediger) het defensieve het belangrijkste is, en het offensieve komt op de tweede plaats. Vooral de defensieve taken moet goed vervuld worden.”

Zondag spelen we tegen Temse. Zijn jullie ook verschoten van de uitslag van vorig weekend? 1-4 verlies thuis tegen Cappellen, dat is toch verrassend.

“Ja, ik heb een samenvatting gezien. Ik had inderdaad niet verwacht dat Cappellen er zo vlot over zou gaan. Maar ik zou niet zeggen dat dat in ons voordeel speelt. Die jongens gaan gebrand zijn om in de top 5 te blijven en terug het voetbal en de resultaten te brengen dat ze eerder dit seizoen hebben laten zien. Die 1-4 toont aan dat ze te verslaan zijn, maar we moeten zeker in ons achterhoofd houden dat ze niet voor niets in de top 5 staan. Ze hebben lang 2e gestaan, dus het wordt zeker een moeilijke match.”

Bij ons zal de motivatie er ook wel zijn. Want op verplaatsing hebben we nu al een aantal keer gewonnen, maar thuis nog altijd maar 1 keer.

“Sowieso willen we thuis altijd winnen. Zeker met zo’n supporterskern in de tribune. Bovendien is Jordy (Maluka Bimbo) zondag jarig, dat is een extra motivatie voor ons om hem een mooi verjaardagsadeau te geven.”

Bedankt Light!

Aftrap is zondag om 15u.

Wat vroeger komen mag zeker ook, want er zullen opnieuw t-shirts verkrijgbaar zijn van Berchem Sport. Misschien een ideaal cadeau voor onder de kerstboom? Ook de Paniniboeken en bijbehorende stickers zijn te koop!

Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden