Voorbeschouwing Berchem Sport – Londerzeel | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Londerzeel

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔01.februari 2020
Voorbeschouwing Berchem Sport – Londerzeel

Zondag ontvangt Berchem Sport met Londerzeel de nummer 8 uit het klassement. Geel-zwart kan nog wat punten gebruiken want in 2020 staat de teller op -2. Jawel, in de min dus. Berchem pakte in de eerste matchen van dit jaar namelijk 1 op 6 en verloor deze week drie punten met het nieuws dat KFC Duffel het seizoen niet zal uitdoen en hun resultaten geschrapt worden.

Zondag 3 november, rond 16u50: Ilias El Yazidi dribbelt in het strafschopgebied, zet voor en Tom Vermeire kopt binnen. Geel-zwart staat met een man minder op het veld, maar klopt Duffel in extremis met 4-3. Dolle euforie bij Berchem, en de herinneringen aan die spectaculaire overwinning blijven mooi, al komt er nu wel een zure nasmaak. Doordat Duffel vanwege geldproblemen niet meer zal spelen in onze reeks worden hun uitslagen geschrapt en verliest geel-zwart de drie felbevochten punten van die zege.

Een overwinning met dezelfde cijfers die gelukkig wel nog telt is van de heenronde tegen Londerzeel. Op speeldag 5 behaalde Berchem Sport in Vlaams-Brabant zijn eerste zege van het seizoen: 3-4. Londerzeel is nu wel opvallend beter bezig dan toen. In de eerste periode behaalde Londerzeel slechts 8 op 30 en stond het even voorlaatste. In de tweede periode is Londerzeel de beste ploeg. Veel doelpunten krijgen de supporters van Londerzeel de laatste weken evenwel niet te zien: in de laatste drie wedstrijden won het van Diegem en Vosselaar met 1-0 en uit bij Hades werd het 0-0. Maar wel 7 op 9 en drie matchen op rij de nul gehouden dus, dat is knap van Londerzeel.

Bart Cornelissen is geschorst en Meseure is ziek. Aanwinst Rik De Kuyffer is speelgerechtigd en speelt morgen mogelijk al mee.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Mauro, Saillart, Van Kruijssen, De Kuyffer

We spraken deze week met onze topschutter Jelle Van Kruijssen.

Het is ondertussen even geleden dat je gespeeld hebt, want we hebben een vrij weekend gehad en de week daarvoor was je geschorst. Heb je er zin in om zondag nog eens een match te spelen?

Jelle Van Kruijssen: “Jazeker, wat je zegt. De winterstop zit er ook nog tussen. Daarna 1 wedstrijd en dan had ik twee weken rust, dus ik heb de laatste tijd weinig gespeeld. Ik heb er extra veel zin in ja.”

Hebben jullie met de spelers over de actualiteit gesproken? Ik heb het dan vooral over Duffel dat stopt in onze reeks. Daardoor verliezen wij ook drie punten.

“Ja, op zich is dat niet zo’n ramp, want Duffel stond boven ons dus die gaan er sowieso uit. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk veilig zijn, en we hoeven nu één ploeg minder voor te blijven. Vosselaar vliegt er ook uit. Maar ik heb weinig zin om elke keer over degradatie te spreken, ik kijk liever omhoog.”

En los van de andere ploegen, Berchem moet in staat zijn om zelf genoeg punten te pakken.

“Ja, daar ga ik in elk geval voor. Tegen Tienen was het resultaat minder, maar daarvoor tegen onder meer Hasselt en Hades ging het beter. Ik hoop dat we de stijgende lijn weer kunnen verder zetten en de nodige punten kunnen halen.”

In de heenronde was de wedstrijd tegen Londerzeel redelijk spectaculair. Wat herinner je je daar nog van?

“Ja, inderdaad. Wat ik me vooral herinner is het doelpunt van Ilias in de 93e minuut. Ik denk dat we daar een prima eerste helft spelen. We komen op voorsprong en zij pakken rood. Dan hoop je nog dat het een vlotte overwinning kan worden, maar plots komen we 2-1 achter. In de tweede helft komen we zelf opnieuw voor, maar maken zij weer gelijk.  Alles wat er kan gebeuren in een wedstrijd, gebeurde daar. Als je dan in de 93e wint, is dat wel iets dat je je nog een tijd herinnert.”

We hebben deze week met Rik De Kuyffer een spits gehuurd, een jeugdproduct van ons. Jij zit al een aantal jaar bij Berchem dus jij hebt hem nog meegemaakt zeker?

“Ja, klopt. In mijn eerste jaar geloof ik. Hij heeft wel een paar keer meegetraind met de A-kern en eens in de basis gestaan toen ik geschorst was. Nu heeft hij ook al de laatste twee trainingen meegedaan en de staf zal bepalen of hij klaar is om al te spelen zondag.”

Dat jij hem nog kent van zijn vorige periode, wil ook zeggen dat je hier al lang bent. Heb je er al zicht op of je nog langer gaat blijven bij Berchem?

“Nee, daar heb ik nog geen nieuws over. Ik zit hier inderdaad al in mijn vijfde jaar en ik ben inmiddels de langst zittende speler. Dat zegt natuurlijk wel iets over hoe ik mij hier voel. Ik wil wel blijven, maar de gesprekken daarover zijn voor de komende weken.”

Oké, bedankt en succes tegen Londerzeel!

Aftrap om 15u!

Deel dit artikel met vrienden