Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt

📁 Voorbeschouwing 🕔16.november 2018
Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt

Berchem Sport ontvangt zondag leider Sporting Hasselt op het Rooi. Maar liefst 15 punten telt de kloof tussen beide clubs. Geel-zwart had zeker gehoopt wat dichter bij de top van de rangschikking te staan, maar de recente 6 op 6 heeft ons misschien op de goede weg gezet. Dat Sporting Hasselt zoveel voor staat, heeft natuurlijk vooral met de Limburgers zelf te maken. 10 zeges, 1 gelijkspel en 0 nederlagen. Dat zijn straffe cijfers.

Dat Sporting Hasselt zo goed scoort is best verrassend. Vorig seizoen eindigde de club pas op de 13e plaats in tweede amateurliga. KSK Hasselt beschikt ook niet echt over grote namen, maar deed deze zomers wel een hoop transfers. De mayonaise blijkt goed te pakken, zoals men dan zegt. Sporting Hasselt lijkt vooral verdedigend het verschil te maken. Met 19 gemaakte doelpunten doet de club uit de Limburgse hoofdstad het niet slecht, maar toch hebben vijf teams meer gescoord dan Hasselt. Maar met amper 3 tegendoelpunten zet Hasselt een bijzonder straf cijfer neer. De competitieleider hield dus al acht keer de nul. Alle andere teams hebben al meer dan 10 goals moeten slikken.  Berchem heeft met 14-15 voorlopig een negatief doelpuntensaldo.

31 op 33 behaalde Hasselt dus tot nu toe. Ter vergelijking: toen Berchem Sport twee seizoenen kampioen speelde, haalde het “slechts” 22 op 31 in de eerste elf wedstrijden. De Limburgers werpen zich dus op als een van de voornaamste titelkandidaten. Sowieso is de kans op een kampioen uit Limburg heel groot: de Limburgers heersen momenteel over tweede amateurliga B. Behalve Sporting Hasselt staan ook Bocholt, Patro Eisden en Hades Hasselt in de top 5. Enkel vice-leider SV Temse verstoort het Limburgse feestje bovenaan. Het is ook op het veld van Temse dat Hasselt die ene keer puntenverlies leed. De Antwerpse clubs verzamelen zich dan weer in de middenmoot. Van positie 7 (waar Berchem staat) tot 11 staan vijf clubs uit onze provincie op een rij.

Berchem Sport wil naar de top 5 oprukken en daarvoor waren de zeges tegen Turnhout en Hoogstraten broodnodig. 9 op 9 halen is gezien de tegenstander geen evidentie. Maar vroeg of laat zal Hasselt eens een match verliezen. Waarom zou dat niet tegen Berchem kunnen zijn?

Thomas Vande Velde is geschorst. Hij kreeg in Hoogstraten geel na protest tegen de (onterecht) gefloten penalty.

Selectie: Brosens, Van Buynder, Van Den Driessche, Peers, Geenens, Nwokoro, Meseure, Michiels, Vallez, Saillart, Absisan, Carrez, Van Kruissen, Audin, Maluka

Aftrap zondag om 15u. Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels