Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen

📁 Voorbeschouwing 🕔22.februari 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen

Zondag ontvangt Berchem Sport weer een Limburgse ploeg op het Rooi. Met Spouwen-Mopertingen komt een van de vele teams die kort achter Berchem staan op bezoek. Berchem telt als zevende in het klassement slechts 5 punten meer dan de veertiende, Hoogstraten. Spouwen-Mopertingen staat dus in het pakketje daartussenin, als elfde met 23 punten.

Aan de laatste keer dat Spouwen-Mopertingen in het Ludo Coeckstadion speelde, hebben we goede herinneringen. In maart 2017 kwamen de Limburgers 0-2 voor, maar geel-zwart zette die scheve situatie helemaal recht en won uiteindelijk met 4-2. Een belangrijke zege met het oog op de titel, die later ook zou volgen. Ook dit seizoen kon Berchem al winnen van Spouwen. Op de dag van de lokale verkiezingen in oktober won Berchem met 2-3 in Mopertingen, dankzij doelpunten van Van Kruijssen (strafschop) en Vande Velde (x2).

In zijn laatste uitwedstrijd boekte Spouwen-Mopertingen een knappe zege. Tegen Bocholt, dat bijna dubbel zoveel punten had, zette de fusieclub een achterstand nog om in 1-2 winst. Vorig weekend kende Spouwen-Mopertingen minder succes: het verloor met 0-2 van Cappellen. Bij de bezoekers stonden ex-Berchemspeler Wesley Geuens en Berchemaanwinst Bart Cornelissen 90 minuten tussen de lijnen. Aangezien zes spelers van de A-kern Spouwen-Mopertingen zullen verlaten en de mentaliteit tegen Cappellen blijkbaar te wensen over liet, is de kans groot dat bij Spouwen zondag enkele jongeren aan de aftrap staan.

Ook bij Berchem zien we de laatste tijd veel jeugd. Leander Beirlant debuteerde sterk tegen Hamme en bleef sindsdien in de basis staan. Byron Van Buynder deed bij het bij afwezigheid van Appels, Brosens én Houmani prima in doel. In Maasmechelen maakte ook Mats Joris zijn debuut in de eerste ploeg. Light Nwokoro en Bas Saillart zijn al langer vaste waarden in de A-kern. Nu ook nog eens een driepunter pakken met al dat jong geweld op het veld zou deugd doen.

Selectie: nog niet bekend

Aftrap zondag om 15u, komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels