Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen

📁 Voorbeschouwing 🕔30.november 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – Spouwen-Mopertingen

Berchem Sport ontvangt zondag Spouwen-Mopertingen op het Rooi. De Limburgers zijn na een sterke start teruggezakt en staan nu samen met Duffel op de laatste plaats. De bezoekers zouden bij winst wel weer naast Berchem staan in het klassement.

Vorige speeldag won Berchem met 0-3 van Hoogstraten. Dit weekend spelen onze Leeuwen opnieuw tegen een van de vele clubs die onderaan staan. In 2017 en 2018 eindigde Spouwen-Mopertingen nog in de top 5 in tweede amateur. Vorig jaar werd de fusieclub 13e en ook dit seizoen zijn ze onderaan te vinden. Nochtans begonnen de Limburgers voortvarend aan het seizoen. Spouwen-Mopertingen pakte 9 op 12 in de eerste vier speeldagen. Nadien kon het enkel nog winnen tegen Eendracht Aalst, de overige wedstrijden na die goede start werden allemaal verloren. Inmiddels leed Spouwen-Mopertingen al vijf nederlagen op rij. Verdediger Jeroen Michiels keert na een seizoen bij geel-zwart met zijn nieuwe ploeg terug naar Berchem en zal samen met zijn ploegmaats het tij willen keren.

Voor Berchem Sport zou twee keer op rij winnen deugd doen en ons wat ademruimte geven in de stand. Dan moet er zeker gescoord worden, en dat zou tegen Spouwen-Mopertingen best kunnen lukken. De Limburgers verloren zoals gezegd alles de laatste weken, en meestal zelfs met zware cijfers. De voorbije twee weken verloren ze twee maal met 4-0, op het veld van Hades Kiewit en thuis tegen Vosselaar. In totaal kreeg Spouwen-Mopertingen in maar liefst zes wedstrijden al vier doelpunten tegen. Ter vergelijking: Berchem slikt nog geen enkele keer meer dan drie goals in een match. Zelf trof geel-zwart wel al twee maal vier keer raak in één wedstrijd: tegen Londerzeel en Duffel. Vindt Berchem Sport tegen de slechtste defensie van de reeks (34 tegengoals) opnieuw vlot de weg naar doel? Of heeft Spouwen-Mopertingen geleerd uit de vorige wedstrijden en slagen ze er deze keer wel in de boel goed gesloten te houden? We ontdekken het zondagnamiddag!

Mauro keert terug uit schorsing. Saillart blijft out. Van Buynder (adductoren) en Nwokoro (ziek) zijn twijfelachtig.

Vermoedelijke selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Nwokoro, Joris, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Van Kruijssen, Temiz

Aftrap zondag om 15u, komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden