Voorbeschouwing Berchem Sport – Verviers | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Verviers

📁 Voorbeschouwing 🕔13.december 2013
Voorbeschouwing Berchem Sport – Verviers

Zondag ontvangen we in eigen huis de tweede in de stand. RCS Verviers staat vijf punten achter op leider Woluwe-Zaventem. Berchem klopte twee weken geleden de leider en bracht daarbij knap voetbal op de heilige grasmat.

Dit seizoen draait Verviers erg goed mee in het klassement. Op de tweede speeldag ging een mak Geelzwart 1-0 onderuit in het Stade de Bielmont. Hier en daar deelde de groenwitten wat rammel uit doorheen hun voetbaltocht. Kregen Charleroi-Fleurus (4-0), Turnhout (5-0) en Oosterzonen (4-1) flink wat petsen om de oren in de Luikse stad. Enkel Union, Patro Eisden en Ciney konden Les Béliers een nederlaag aansmeren. Vorig weekend kwam Union 1-1 gelijkspelen in Verviers.

Terwijl Berchem op speeldag 2 ten onder ging in Verviers, was dit uiteraard niet onze eerste onderlinge confrontatie. Voor het eerste duel tussen de achtste en achtentwintigste club van het land moeten we terug naar 1911. Geelzwart maakte geen al te beste beurt, want Verviers won thuis met duidelijke 5-1 cijfers. In de terugwedstrijd kon Berchem na een 1-1 gelijkspel een puntje in eigen huis houden. Tien jaar later maakte we de pandoering wel ruimschoots goed door 4-1 en 2-3 te zegevieren.

Beide ploegen stonden voorlopig vijfendertig keer samen aan de aftrap. Eind jaren negentig, tijdens het seizoen 1996-1997, ontmoetten we Verviers nog in derde klasse. Geelzwart zou dat jaar op een vijftiende stek eindigen en naar bevordering degraderen. Er werd dan ook twee keer verloren van Verviers. Beide keren, en net zoals ergens in Augustus dit jaar, met het kleinste verschil.

Bij Geelzwart loopt het weer op wieltjes. Na een 2-0 achterstand op bezoek bij het sterke Bocholt werd in de slotfase nog een punt uit de brand gesleept. Met een 14 op 18 kan er weer geademd worden. Al blijft de kloof met zowel de kopploegen als die in de staart erg klein.

Coach Dirk Geeraerd gaf na de training tekst en uitleg.

Berchem toonde zich erg weerbaar op Bocholt.
Dirk Geeraerd: “We kenden een moeilijke aanvangsfase en moesten Bocholt het betere van het spel laten. Op het moment dat wij beter in de wedstrijd komen, worden we door positionele en individuele fouten geklopt. Ons doelpunt werd afgekeurd, en we kregen er meteen twee tegen. Tijdens de rust heb ik bijgestuurd, waardoor we wat beter in ons spel kwamen. Al waren we niet dominant. Toen heb ik de keuze gemaakt om stelselmatig meer aanvallend vermogen te brengen. We hebben beredeneerd onze wissels gedaan, want we mochten niet naïef gaan voetballen. Toen zijn we kansen gaan afdwingen, en begon onze arbeid van de laatste weken te lonen. Bij Bocholt was het frisse er af en zij begonnen meer hun punten veilig te stellen. De wil en het enthousiasme bij ons was groot, en dat heeft een boost gegeven. Deze trainingsweek was erg moeilijk, aangezien er verschillende spelers afwezig waren. Mulisa heeft buitenlandse verplichtingen en er zaten enkele jongens met examens. Ook Van Minnebruggen is twijfelachtig wegens griep. Ik wou heel wat zaken op training naar voor brengen, maar daar moet je genoeg spelers voor hebben. We moeten ook een oplossing vinden voor de geelgeschorste Paridaans. Het is wat zoeken en tasten deze week.”

Op Bocholt maakte Melkert zijn rentree. Hoe vergaat het hem momenteel?
Geeraerd: “Hij komt van heel ver, maar het gaat. Melkert heeft naast een gemis aan wedstrijdritme ook een conditionele achterstand. Je kan zo iets niet in twee weken wegwerken. De goede wil bij hem is aanwezig. Hij traint hard en het torinstinct verleer je niet als je het in je hebt. We zouden hem nu voor de leeuwen kunnen gooien op basis van zijn palmares, maar daar doen we niemand een plezier mee. De doelstelling is nog steeds hem topfit te krijgen na Nieuwjaar, en daar gaan we zeker in slagen. We zullen hem belonen met speelminuten en invalbeurten, want negentig minuten is nog te lang. Ik zal hem op het juiste moment brengen, om mede zijn vertrouwen en ritme op te krikken.”

Zondag wacht Verviers.
Geeraerd: “Het is een ploeg die in een apart systeem speelt. Nog maar weinig clubs hebben daar een oplossing op gevonden. Zij zijn die manier gewoon en halen zo meer rendement uit hun groep. Bij balbezit zullen we ons eigen spel spelen, maar bij balverlies moeten we duidelijk uitvoeren wat er op training is meegegeven. Dat maakt het nu net zo moeilijk met al die afwezigen. Maar mijn groep wil meegaan in het verhaal en is klaar om Verviers te kloppen.

Hoe zit het met Kocak?
Geeraerd: “Die traint nog niet mee. Na de echo’s is er nog geen uitsluitsel gebleken over zijn blessure. De medische staf tast momenteel nog in het duister. Dickson traint momenteel mee met de belfoten. Misschien zal hij nog voor de winterstop met de A-kern aanpikken, maar dat is nog onduidelijk. Het kan beter voor de spelers zelf zijn om pas na Nieuwjaar opnieuw met de eerste ploeg te trainen, om zo zijn niveau niet meteen weer te doen zakken tijdens de jaarlijkse pauze. Of hij volgende week nu meetraint met de groep of niet, Union komt sowieso te vroeg.”

Aftrap om 15u.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden