Voorbeschouwing Berchem Sport – Vosselaar | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Vosselaar

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔13.april 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – Vosselaar

Morgen speelt Berchem Sport tegen Vosselaar. Beide ploegen staan dicht bij elkaar in het klassement en zitten in een goede periode. De laatste nederlaag van geel-zwart dateert van 16 februari, Vosselaar verloor sinds eind januari niet meer. We mogen ons dus opmaken voor een spannend duel!

Het was lang wachten op die eerste overwinning van 2019, maar de voorbije twee wedstrijden behaalde geel-zwart ineens 6 op 6. Met de knappe zege op Hasselt speelde Berchem ook een rol in de titelstrijd, want Patro Eisden telt nu 7 punten meer dan Hasselt en zal wellicht kampioen worden in onze reeks. Patro Eisden kan vanavond al de titel vieren als het een even goed resultaat haalt als Sporting Hasselt.

Berchem won dan wel zijn laatste twee wedstrijden, onze tegenstander van morgen is al langere tijd goed bezig. KVV Vosselaar verloor al zeven wedstrijden op rij niet meer en moet in de stand van de 3e periode enkel Patro Eisden voorlaten. Vosselaar won vanaf begin februari vijf keer op rij en wipte over Berchem in het klassement. Maar omdat onze jongens 6 op 6 pakten en Vosselaar zijn laatste twee wedstrijden gelijkspeelde (2-2 in Bocholt, 1-1 tegen Cappellen) staken we Vosselaar weer voorbij. Geel-zwart staat nu 6e met 36 punten, Vosselaar staat met Hoogstraten en Cappellen op een gedeelde 7e plaats met 35 punten.

In de heenronde versloeg Berchem de club uit de Noorderkempen met 1-3, dankzij doelpunten van Saillart, Absisan en Hamdi. Die laatste heeft nog steeds last van de enkel en ontbreekt in de kern. Van Kruijssen en Nwokoro zijn wel weer beschikbaar, waardoor trainer Van Haesendonck een ruime keuze heeft en vaste A-kernspelers Michiels en Maluka uit de selectie vallen.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van Den Driessche, Van De Velde, Peers, Nwokoro, Meseure, Absisan, Mauro, Vallez, Kabir, Carrez, Hamdi, Saillart, Beirlant, Van Kruijssen

We spraken deze week met Bas Saillart, die door een counter knap af te werken nog voor de 0-2 zorgde in Hasselt.

Nog even over Hasselt. We wonnen op het veld van de 2e in de stand en waren zeker een uur de betere ploeg. Was je zelf verrast dat het zo goed ging?

Bas Saillart: “Verrast niet echt eigenlijk. We wisten van de heenmatch dat Hasselt geen onklopbare ploeg was, ze zijn hier ook op een diefje komen winnen. Uit hun enige kans scoorden ze toen. We wisten dat we iets konden rapen ginder en wilden verder gaan op de goede flow na de wedstrijd tegen Hoogstraten. We gingen daar vol vertrouwen naartoe. Gewoon vrank en vrij voetballen zonder te veel na te denken, want voor ons hoefde niets. Dat lag ons wel, en we hebben het er goed vanaf gebracht. We kunnen zo’n ploeg aan en dat hebben we laten zien.”

Met jou persoonlijk gaat het ook goed bij Berchem. Je hebt zaterdag een doelpunt gemaakt. Enkele jaren geleden begon het met enkele invalbeurten. Dit jaar sta je bijna altijd in de basis en maak je regelmatig een goal of een assist of andere mooie actie. Hoe kijk je zelf naar jouw parcours bij Berchem Sport?

“In het begin was ik echt nog jong. Nu nog steeds natuurlijk, maar eerst moet je vooral ervaring opdoen en leren van de oudere en ervaren spelers. En van die invalbeurten gewoon genieten. Vorig jaar was een moeilijk jaar voor ons, maar zette ik een stapje verder met meer en meer speelminuten. Dit jaar was het absoluut mijn objectief om vast in de ploeg te staan. In het begin was dat moeilijk, maar in de loop van het seizoen heb ik bewezen dat ik dat aankan, en uiteindelijk verdien je dat op basis van wat je toont in de matchen en op training. Nu loopt het heel goed, en dat is ook dankzij het vertrouwen dat ik krijg van iedereen.”

Je hebt ook bijgetekend dus je hoopt dat volgend jaar verder te zetten?

“Ik hoop dat dat volgend jaar hetzelfde is natuurlijk. Je weet natuurlijk nooit, er komt een andere trainer. Je moet je elk jaar opnieuw bewijzen. Ik hoop dat ik volgend jaar ook in de ploeg kan staan.”

Staat er nog iets op het spel de komende wedstrijden? Zonder licentie voor de nationale amateurreeks kunnen we niet stijgen en we zijn zo goed als gered.

“Er staat niet echt veel op het spel. We zijn wel gered na die 6 op 6 denk ik. We kunnen trachten nog in de top 5 te eindigen, dat zou wel mooi zijn na een moeilijk seizoen. Maar er is niet echt een groot objectief, we gaan gewoon proberen die vier matchen nog tot een goed einde te brengen en er zo veel mogelijk uit te halen. En dan is het uitkijken naar volgend seizoen.

Zondag spelen we tegen Vosselaar. In de heenronde hebben we gewonnen, maar nu staan ze wel na Patro Eisden bovenaan in de 3e periode. Wat verwacht je van die match?

“Klopt. Ja, een moeilijke ploeg ook, dat hebben we in de heenmatch ook gezien: een moeilijk te ontwrichten geheel. Ze zijn nu in een goede flow want ze hebben in de derde periode al vijf of zes matchen gewonnen. Dus ze zijn goed bezig. En we zijn dit seizoen niet al te sterk thuis, dus ze zullen zeker komen voor de volle buit denk ik. Maar wij zijn ook al enkele matchen op rij ongeslagen. Wij gaan het spel proberen maken en dan hopelijk de drie punten pakken tegen Vosselaar. Ik denk dat dat zeker mogelijk is tegen die ploeg, we hebben het in de heenmatch ook gedaan.”

Heb je eigenlijk gehoord dat door de supporters “we spelen ze van ’t Baske naar de muur” werd gezongen en wat vind je daarvan?

“Ja, dat heb ik zeker gehoord! Je kan er tijdens de wedstrijd natuurlijk niet veel aandacht aan schenken omdat je aan het voetballen bent. Maar toch, toen ik dat hoorde tijdens de wedstrijd op Hasselt dacht ik bij mezelf: “Dat hebben ze echt origineel gevonden!” Ik vind het dus leuk dat ze nu een eigen, origineel liedje voor mij hebben gevonden en ik kijk er al naar uit om het terug te horen tegen Vosselaar.”

Bedankt Bas!

Pakken we voor het eerst dit seizoen 9 op 9? We zien het morgen vanaf 15u.

Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden