Voorbeschouwing Berchem Sport – VW Hamme | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – VW Hamme

📁 Voorbeschouwing 🕔19.januari 2019
Voorbeschouwing Berchem Sport – VW Hamme

Berchem Sport verwelkomt morgennamiddag Vigor Wuitens Hamme op het Rooi. Beide clubs zakten vorig seizoen uit eerste amateurklasse en voor beide teams verloopt ook dit seizoen niet helemaal zoals gewenst. Veel heeft te maken met de hoge blessurelast waar zowel Berchem als Hamme mee te kampen heeft.

In de terugronde telt Berchem na twee wedstrijden één puntje meer dan in de heenronde. Tegen Bocholt en Cappellen werd 4 op 6 behaald. Tegen Hamme won geel-zwart in de heenronde. Hopelijk kunnen onze jongens dat, in tegenstelling tot tegen Cappellen, op eigen veld herhalen.

Berchem kende dit seizoen al vaker een slappe start. Vaak in eigen huis, maar ook in Hamme was dat het geval. De thuisploeg kreeg in de beginfase van de wedstrijd al meteen enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Berchem ontsnapte. Berchem herpakte zich waarna de match gelijk opging met mogelijkheden voor beide ploegen. In de tweede helft zorgde Gregory Carrez een kwartier voor tijd voor de 0-1, wat ook de eindstand was.

Na een 9 op 9 in november is Hamme nu bezig aan een slechte reeks. De Oost-Vlaamse club verloor zijn laatste vier wedstrijden. Daardoor is VW Hamme, net als vorig seizoen, in de degradatiestrijd verwikkeld geraakt. Door de thuisnederlaag tegen Turnhout vorige week nadert laatsgenoemde tot op 1 punt van Hamme. Twee degradaties op rij zal de Oost-Vlaamse club natuurlijk willen vermijden, dus zullen de Hammenaren de komende weken een tandje moeten bijsteken.

Maar zowel Hamme als Berchem zullen zondag lang niet op volle sterkte kunnen aantreden. VW Hamme kampt al een tijdje met enkele geblesseerden, voornamelijk in het aanvallende compartiment. Bovendien zijn zondag ook twee basispionnen uit de Hamse defensie geschorst, waaronder Pieter-Jan Monteyne (ex-Beerschot).

Berchem Sport mist Appels, Mauro en Vallez met blessures en Hamdi en Absisan (beiden pakten tegen Cappellen hun 3e gele kaart) door schorsing. Saillart was begin januari ziek. Hij viel wel in tegen Bornem en Cappellen, maar was er deze week nog niet van verlost en is er waarschijnlijk ook niet bij. Meseure komt weer bij de kern, net als de beloften Leander Beirlant (19-jarige aanvallende middenvelder) en Mats Joris (18 jaar) .

Selectie: Brosens, Houmani, Van De Velde, Michiels, Peers, Nwokoro, Geenens, Van Den Driessche, Meseure, Joris, Kabir, Saillart (?), Beirlant, Carrez, Van Kruijssen, Maluka

Aftrap zondag om 15u.

Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels