Voorbeschouwing Berchem Sport – Wijgmaal | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Wijgmaal

📁 Voorbeschouwing 🕔15.februari 2020
Voorbeschouwing Berchem Sport – Wijgmaal

Berchem Sport ontvangt morgen Olympia Wijgmaal. De voorbije wedstrijden speelde geel-zwart tegen teams die hoger gerangschikt staan, Wijgmaal daarentegen is momenteel de rode lantaarn. Bij winst zet Berchem de bezoekers op acht punten.

Punten. Dat is wat Berchem nodig heeft om onderin weg te geraken. De komende twee duels zullen belangrijk zijn in de strijd tegen de degradatie. Met Wijgmaal en Pepingen-Halle zijn onze volgende tegenstanders twee teams die nog onder ons staan in de stand. Met een 6 op 6 zouden we redelijk veilig in de middenmoot staan, bij 0 op 6 komen we in de problemen.

In de heenronde verloor Berchem in Wijgmaal. Bas Saillart bracht Berchem in de tweede helft op voorsprong, maar een efficiënt Wijgmaal hield alsnog de drie punten thuis (2-1). Berchem kon in 2020 nog niet winnen, net als Wijgmaal. Voor de Vlaams-Brabantse club dateert de laatste zege zelfs van eind oktober. Toen klopte het Londerzeel met 4-1. Sindsdien pakte Wijgmaal amper 3 op 30 en zakte het naar de laatste plaats.

Het is dus niet verwonderlijk dat Wijgmaal van trainer wisselde. Johan Houben moest de club in januari verlaten en Steven De Pauw volgde hem op. De Pauw (37) speelde onder meer voor KV Mechelen en stopte in 2013 met voetballen. Nu keert hij als trainer terug in het voetbal. Wijgmaal verloor de eerste wedstrijd met De Pauw als trainer met 2-1 tegen Hades Hasselt, maar als we het wedstrijdverslag op de website van Wijgmaal mogen geloven kwamen de Vlaams-Brabanders een stuk beter voor de dag dan voordien.

Kan Wijgmaal voor het eerst in maanden nog eens winnen of slaagt Berchem er in om de punten thuis te houden? We ontdekken het morgen vanaf 15u!

Jeroen Van den Driessche is geblesseerd.

Selectie: Appels, Van Buynder, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Meseure, Mauro, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Cornelissen, Saillart, Van Kruijssen, De Kuyffer

Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden