Voorbeschouwing Bocholt – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Bocholt – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔04.december 2013
Voorbeschouwing Bocholt – Berchem Sport

Zaterdagavond om 20u trekt Geelzwart naar het Limburgse Bocholt. De eerste wedstrijd van het seizoen verloor een inspiratieloos Berchem in eigen huis met het kleinste verschil van de wit-zwarten. Mennes maakte het enige doelpunt van het middag.

Voor Berchem brak een miserabele periode aan. Wekenlang kon er niet gewonnen worden, met het ontslag van coach Bart Selleslags tot gevolg. Ondertussen lijkt de geel-zwarte trein wederom op de rails en rijgt Stamnummer AchtenTwintig de goede resultaten aan elkaar. De winst op Grimbergen, thuis tegen leider Woluwe-Zaventem en bij de troepen van Jan Ceulemans zorgen voor een knappe bonus.

Bocholt, dat op de zesde stek in het klassement prijkt, is al jarenlang een vaste waarde in derde klasse. Vorig seizoen ontglipte de titel hen nipt en konden ze ook in de eindronde geen potten breken. Reeksgenoot Patro Eisden schakelde de Limburgers uit in de eerste ronde. Dit jaar wisselen ze knappe resultaten af met mindere prestaties. Op de tweede speeldag kreeg Bocholt een bolwassing van Kelmis (0-4), en ook in Stade Tivoli dropen ze met het schaamrood op de wangen van het veld. La Louvière won met duidelijke 5-2 cijfers. Sprimont, de derde in de rangschikking, werd dan weer met een knappe 4-1 opzijgezet. Ook Grimbergen en Cappellen kregen beide een stevige tegenstander voor de kiezen. Tweemaal won Bocholt met 3-1. De vorige twee wedstrijden kon Bocholt geen punten rapen. Zowel Union (3-1) als Verviers (1-2) bleken te sterk.

Op training zagen we deze week een gretige Nicky Melkert aan het werk. De goalgetter van vorig seizoen komt terug van een zware blessure, maar er lijkt licht aan het einde van de tunnel. We vroegen hem om een korte reactie.

Nicky Melkert: “Ik heb nog geen wedstrijd gespeeld, maar ben wel klaar voor het echte trainingswerk. Momenteel ben ik mijn fysieke achterstand aan het wegwerken, en hoop dit weekend al met de reserven te kunnen spelen. Wie weet kan ik al wel op de bank zitten dit weekend, je weet nooit. Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen, want dat blijft nog steeds het mooiste wat er is. Er staat natuurlijk een ploeg in de winning-mood op het veld, dus ik zal me moeten bewijzen en mijn kans afdwingen. Ik train weer pijnvrij en dat is wat telt. De ballen vliegen op training weer tegen de netten en ik heb er weer veel plezier in.”

Ook Jimmy Mulisa stond ons kort te woord na de training.

Jimmy Mulisa: “Als aanvaller wil je scoren. Ik ben uiteraard erg tevreden met mijn goals de voorbije wedstrijden. Soms ga je als voetballer door een moeilijke periode, maar je moet sterk blijven en volhouden. Ik werk hard verder.”

Ten slotte legden we coach Dirk Geeraerd enkele vragen voor.

Winst op Cappellen doet altijd deugd. Een tevreden man?
Dirk Geeraerd: “De eerste helft acteerden een beetje te slordig. We namen te vaak de foute beslissingen, mede door communicatiestoornissen. We gaven te veel foute passes en liepen te vaak de ruimtes dicht. De oplossingen die we op training hadden aangegeven, raakten we zoek. Cappellen had zich qua spelwijze aan ons aangepast, maar de zenuwachtigheid die een derby met zich meebrengt speelde ons wat parten. Er was duidelijk aangegeven we voor de volle buit gingen. Tijdens de rust heb ik mijn spelers dan ook gezegd met veel drang en lef vooruit te gaan voetballen. De groep heeft op een volwassen en enthousiaste manier gereageerd. We dwongen heel wat kansen af en onze verdediging hield de nul. Na de rode kaart hebben we op een verstandige manier de wedstrijd uitgespeeld. We konden de score nog aandikken, maar we mogen niet naast onze schoenen gaan lopen. Het belangrijkste moet nog komen, want we willen voor de winterstop nog zo veel mogelijk punten verzamelen. We hebben een zware kalender voor de boeg en moeten zien dat we de voeling niet verliezen. Het gat tussen ons en het peloton is dichtgereden, en we hebben een mooie bonus door de overwinning tegen de leider en de derbyzege. Vol vertrouwen gaan we naar Bocholt. We willen er punten meegraaien. Zo kunnen we de laatste twee wedstrijden voor Nieuwjaar onze thuisreputatie nog wat opkrikken en onze supporters weer wat teruggeven. Ik zag op Cappellen weer heel veel enthousiaste Berchemfans, en dat geeft iedereen een boost. Ik weet ook wel wat er ooit een moment zal komen dat het even niet loopt zoals we het willen, maar niemand zegt dat dit moment nu al moet aanbreken. We blijven hard werken.”

Jimmy Mulisa scoort een knap doelpunt op Cappellen en wist ook in Grimbergen tweemaal te scoren.
Geeraerd: “Ik ken Jimmy nog van bij Roeselare, in eerste klasse. In mijn derde jaar kreeg ik hem onder mijn hoede. Hij is toen tijdens de voorbereiding uitgevallen en heeft maar bitter weinig onder mijn leiding gespeeld. Na mijn vertrek is hij naar de C-kern verbannen. Hij is toen mentaal gebroken. Ondanks zijn blessure heb ik steeds een goed contact gehad met Jimmy. Hij heeft persoonlijke problemen buiten het voetbal en moet enorm gesteund worden. Als coach moet je ook naast het veld klaar staan voor Jimmy. Hij ziet nu een vertrouwd figuur terug en lijkt bevrijd. Hij krijgt ook van zijn teammakkers veel vertrouwen. De spelers weten opnieuw dat Jimmy kan scoren.”

Zaterdagavond wacht Bocholt.
Geeraerd: “Zelf heb ik ze nog niet aan het werk gezien, maar ik heb voldoende scoutingsmateriaal ter beschikking. Aangezien Bocholt steeds op hetzelfde moment als Berchem speelde, heb ik scouts uitgezonden. Ik weet dat het een ploeg is die bovenaan meedraait, maar als we daar winnen, staan we plots op twee punten van Bocholt. Ik hoop dat iedereen zondag met een goed gevoel zal opstaan.”

Het selectienieuws leest u zaterdagochtend op onze Facebook- en Twitterpagina. We delen ook nog mee dat de bus van supportersclub Yells Army om 17u45 vertrekt aan de Chalet.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden