Voorbeschouwing Bocholter VV – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Bocholter VV – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔08.februari 2020
Voorbeschouwing Bocholter VV – Berchem Sport

Als storm Ciara niet voor te veel hinder zorgt, voetbalt Berchem Sport morgennamiddag in Bocholt. De Limburgers hebben de leiding overgenomen van KVK Tienen. Die koppositie dankt Bocholt vooral dankzij een fenomenale thuisreputatie.

Negen wedstrijden speelde Koninklijke Bocholter VV al voor eigen volk. Evenveel keer hield Bocholt de punten thuis. Het slikte in die negen matchen zelfs maar één tegengoal. Spouwen-Mopertingen, voorlaatste in de stand, was de enige ploeg die al een doelpunt kon maken in Bocholt dit seizoen. 27 op 27 en een doelpuntensaldo van 18-1. Moet Berchem zich blind staren op die straffe cijfers van de Limburgers? Neen, want aan elke mooie reeks komt een einde en Bocholt zal vroeg of laat thuis nog eens verliezen. Deze zondag al? Wie weet! Berchem won in 2020 nog niet en kan de punten gebruiken.

Na een knappe 10 op 12 waardoor Berchem een aantal plaatsen steeg in het klassement volgde een magere 2 op 12, weliswaar tegen sterke teams. Vosselaar, Hasselt, Tienen en Londerzeel staan allen in de bovenste helft van het klassement. Door de puntenaftrek van onze gewonnen match tegen Duffel volgen alle teams die achter Berchem staan binnen een afstand van vijf punten. Af en toe winnen zal nodig zijn om die ploegen achter ons te houden. Maar zoals we al vermelden, kon nog geen enkele ploeg dit seizoen winnen in Bocholt.

Thuis won geel-zwart ei zo na van Bocholt. Berchem kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong dankzij een kopbal van Mauro, maar liet tegen tien man na de 3-1 te maken. Nadat ook Berchem met tien viel na een tweede gele kaart voor El Yazidi was het pompen of verzuipen. Helaas kon Bocholt in blessuretijd nog gelijkmaken: 2-2.

Bocholt draait al vele jaren bovenaan mee in tweede amateurklasse en voordien derde klasse en kwam al enkele keren dicht bij promotie. Misschien lukt het dit jaar wel. Vorige week klopte Bocholt Vosselaar met 2-3, terwijl Tienen thuis verloor van Sporting Hasselt. Tienen volgt daardoor nu op drie punten van Bocholt, de kloof met de andere teams bedraagt al zeven punten of meer. Volgende week staat de topper Tienen-Bocholt op het programma en als Bocholt dan wint zijn de Limburgers mogelijk op weg naar de titel. Maar eerst moet Bocholt nog voorbij onze Leeuwen zien te geraken, wat hopelijk niet eenvoudig wordt!

Van den Driessche is geblesseerd.

Vermoedelijke selectie: Appels, Van Buynder, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Mauro, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Cornelissen, Saillart, Van Kruijssen, De Kuyffer

Aftrap op 15u in het Damburgstadion!

Vrouwen mogen gratis binnen. Behalve als je Ciara heet.

Deel dit artikel met vrienden