Voorbeschouwing Cappellen – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Cappellen – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔07.september 2018
Voorbeschouwing Cappellen – Berchem Sport

Zondag voetbalt Berchem Sport op het veld van Royal Cappellen FC. Twee Antwerpse clubs met een rijke geschiedenis tegenover mekaar. “Meer dan 100 jaar traditie in Noord-Antwerpen” luidt het onderschrift op de site van Cappellen. Net als Berchem is Cappellen opgericht in 1906. In tegenstelling tot KBS speelde RCFC nooit in eerste klasse. Eind jaren ’90 voetbalde de club wel nog in tweede klasse. De voorbije jaren vertoefde Cappellen net als ons in de lagere nationale reeksen.

Aan de laatste keer dat Berchem in competitieverband tegen Cappellen speelde, hebben we geweldige herinneringen. Op de laatste speeldag van het seizoen 2016-2017 speelde geel-zwart in het Ludo Coeckstadion kampioen dankzij een 4-1 zege tegen Cappellen. Jelle Van Kruijssen scoorde toen een hattrick.

Terwijl Berchem dus de titel pakte, eindigde Cappellen het seizoen op de 12e plaats. De club bevindt zich de laatste jaren steevast in de middenmoot, want in 2016 werd Cappellen 11e in derde klasse en vorig seizoen werd het 9e in 2e Amateur.

Dit seizoen begon de Kapelse club alvast beter dan geel-zwart. Vorige week deed Cappellen iets wat Berchem vorig seizoen niet kon: winnen tegen Vigor Wuitens Hamme. In eerste amateurliga verloor Berchem twee keer van Hamme, dat ondanks die zes op zes tegen ons mee degradeerde. Cappellen kon Hamme dus wel kloppen: 0-1 werd het vorige zondag. Ex-Berchemspeler Wesley Geuens stond 90 minuten tussen de lijnen bij de Noord-Antwerpenaren.

Geuens is trouwens lang niet de enige speler die voor zowel Cappellen als Berchem uitkwam. Stef Van den Heuvel speelde de voorbije twee jaar voor beide clubs en iets langer geleden waren ook Frederik Janssens en Thomas Stevens actief bij Berchem én Cappellen. Ook “onze” Matti Van Minnebruggen speelde op jonge leeftijd nog bij RCFC.

Absisan is weer fit, Kabir nog niet. Voor de rest dezelfde namen als op Bocholt in de kern.

Selectie: Appels, Brosens, Van Kruyssen, Maluka, Van de Velde, Michiels, Absisan, Vallez, Saillart, Audin, Nwokoro, Peers, Geenens, Van Den Driessche, Hamdi, Carrez.

Aftrap om 15u in Stadion Jos Van Wellen in Kapellen! Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels