Voorbeschouwing: Capellen FC – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing: Capellen FC – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔29.november 2013

Elke Berchemsupporter herinnert zich nog wel de memorabele bekerwedstrijd in het Jos Wellensstadion. Een strafschoppenreeks zoals je er hartlijders niet te veel van moet laten volgen, besliste over wie de week nadien naar toenmalig eersteklasser Sint-Truiden mocht. Berchemgoalie Alan Wolfaert, tegenwoordig in loondienst bij onze sympathieke buren uit Merskem, hield goed stand, en clubicoon Kevin Pinson vlamde de laatste elfmeter hard in doel. “Sint-Truiden, we komen!”, klonk het vanuit de hoofdzakelijk met geel-zwarten gevulde tribune.

Vorig seizoen trok Geelzwart in competitieverband naar Kapellen. Melkert, die vorig jaar goed was voor heel wat doelpunten, scoorde er met een lobje en een binnentikker zijn eerste twee van het seizoen. “Baarchoem is de ploeg van ’t Stad”, zongen de talrijk meegereisde supporters. Enkele maanden en twee afgelastingen later ontving Berchem de Kapellenaren in het eigen Ludo Coeckstadion, voor wat de wedstrijd van het jaar had kunnen worden. Wat verderop in Deinze was Racing Mechelen te gast. Beide wedstrijden zouden uitsluitsel geven over wie mee de eindronde in mocht. Geelzwart speelde, mede onder impuls van een dolgedraaide spionkop, voor wat het waard was, maar de troepen van Jan Ceulemans bleken te sterk. Van den Heuvel stelde tien minuten voor affluiten nog gelijk, maar Crabeels, ex-Malinois en Westerlo, toverde een onhoudbaar schot uit zijn sloffen. Deinze, dat won van de Maneblussers, liep redelijk onverhoopt weg met het felbegeerde eindrondeticket.

Bij Cappellen loopt het de laatste tijd allerminst goed. Het vedettenteam kan maar geen potten breken en zakt stilletjes weg in het klassement. Uit de laatste zes wedstrijden kon Cappellen maar twee punten sprokkelen. Met spelers als Cavens, Verbiest, Van Zundert en Fockaert, en een coach die naar de naam <i>Caje</i> luistert, is dat zwaar gebuisd en enkele fameuze banken achteruit.

Op het Rooi begint de hemel dan weer op te klaren. Sinds het tumultueuze vertrek van coach Bart Selleslags lijkt Geelzwart herboren. Winst in het verre Huy zette een reeks van tien op twaalf in. Enkel Hasselt kon Berchem in bedwang houden. Vorig weekend werd Woluwe-Zaventem, de autoritaire leider in derde B, met erg knap voetbal op de knieën gedwongen. Het vuur is opnieuw aangewakkerd en brandt weer als vanouds. Winst in Kapellen zou een enorme boost betekenen, aangezien we Cappellen dan achter ons laten en in theorie kunnen opklimmen naar plaats tien. De middenmoot ligt zowaar binnen handbereik.

&nbsp;

Sinds hij begin dit seizoen op het Rooi neerstreek, is Romeo Van Dessel een van de absolute smaakmakers van het elftal. De verdediger, die zowat overal op het veld te vinden is, kroonde zich zelfs tot huidig topschutter. Reden genoeg om de sympathieke Rumstenaar voor het bandopnemertje te plaatsen.

<b>Berchem lijkt opnieuw op de rails te staan. Jij had een groot aandeel in de winst tegen Woluwe-Zaventem.</b>
Romeo Van Dessel: “We waren erg tevreden na onze knappe wedstrijd vorig weekend. Maar de coach hamert er op dat we ons niet mogen laten vangen in die euforie. We zetten een mooie reeks neer, maar blijven met de voeten op de grond. Enkel door hard te werken, kunnen we deze lijn doortrekken.”

<b>Zondag trekken we naar Cappellen. Een ploeg vol vedetten waar het wat mank loopt.</b>
Van Dessel: “Uiteraard kennen we wel wat spelers in Cappellen. Het is een goede ploeg die een mindere periode kent. We mogen ze niet onderschatten. Iedereen traint erg hard om zondag te kunnen knallen en de drie punten mee naar Berchem te nemen.”

<b>Je bent nu topschutter van de ploeg. Is dit een unicum in je carrière?</b>
Van Dessel: “Vorig jaar was ik, toen ik bij Dender voetbalde, in het begin van het seizoen ook even topscorer. Ik hoop dat nu de ploeg opnieuw draait, ik weer wat kan zakken. Het is erg leuk, maar helemaal geen persoonlijk doel.”

&nbsp;

We herinneren u eraan dat er omwille van de korte reisafstand geen supportersbussen rijden dit weekend. Een groep Berchemfans vertrekt om 12u op de Rooseveltplaats met het openbaar vervoer naar Kapellen. Wie wil, sluit gerust aan. Vandaaruit gaat het naar café De Zevende Hemel (Hoevensebaan 147, Kapellen), alwaar er zo rond 13u wordt samengekomen. De Zevende Hemel ligt op wandelafstand van het Jos Wellensstadion, waar we om 15u oog in oog staan met de troepen van Ceulemans.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden