Voorbeschouwing Heur-Tongeren – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Heur-Tongeren – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔07.december 2018
Voorbeschouwing Heur-Tongeren – Berchem Sport

Berchem Sport gaat zaterdag voor de vierde keer dit seizoen naar Limburg. Onze Leeuwen spelen dan op het veld van Heur-Tongeren, de voorlaatste uit het klassement. Berchem staat 7e en telt een paar punten voorsprong op de brede middenmoot in onze reeks. De kloof met de topploegen is helaas wat groter. Een driepunter is dus welkom, zoniet zal Berchem opgeslokt worden door het pelotonnetje middenmoters.

KFC Heur-Tongeren ontstond in 2015 na een fusie tussen Heur VV en KSK Tongeren. Heur VV speelde altijd in de provinciale reeksen. Tongeren daarentegen speelde het grootste deel van zijn bestaan in de nationale reeksen waarvan twee seizoenen in eerste klasse, maar was begin dit decennium weggezakt tot in 3e provinciale. Eén reeks lager dan Heur VV op dat moment. De fusieclub speelde in zijn eerste seizoen in 2e provinciale meteen kampioen met 22 punten voorsprong en is dus inmiddels doorgestegen naar tweede amateurklasse. Heur-Tongeren heeft geel, wit en zwart als clubkleuren. Hun outfit met wit shirt, zwarte broek en gele kousen doet denken aan Sporting Lokeren.

Na maar liefst drie promoties in vier jaar is het logisch dat Heur-Tongeren nog eens onderaan staat. Dit seizoen pakten de Limburgers nog maar 8 punten. Heur-Tongeren gaf vorig weekend wel de rode lantaarn door aan Turnhout. Het won met 2-3 van Cappellen. Cappellen dat een week eerder nog 1-4 won bij topploeg Temse. In voetbal is de logica soms ver zoek. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen, hoor je dan wel eens zeggen. Alleen leider Hasselt kon dit seizoen nog door niemand verslagen worden. Heur-Tongeren leed dit jaar op eigen veld al enkele zware nederlagen. Zo was er een 0-6 tegen Spouwen-Mopertingen en 0-4 tegen Bocholt. Misschien kan Berchem Sport, dat dit seizoen toch al vijf keer won op verplaatsing, ook wel een mooi resultaat behalen in Tongeren.

Trainer Kevin Van Haesendonck kan wel geen beroep doen op Jamie Meseure en Light Nwokoro. Meseure is zes weken out met een nieuwe blessure, Nwokoro is geschorst. Ook Appels en Mauro blijven uiteraard onbeschikbaar. Amin Kabir, die vorige week al de ruime voorselectie haalde, zit waarschijnlijk voor het eerst in de wedstrijdkern.

Selectie: Brosens, Van Buynder, Van Den Driessche, Van De Velde, Peers, Geenens, Michiels, Vallez, Saillart, Absisan, Kabir, Carrez, Hamdi, Van Kruissen, Maluka

Aftrap zaterdagavond om 20u in Sportcomplex Eburons Dome in Tongeren.

Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels