Voorbeschouwing Hoogstraten – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Hoogstraten – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔22.november 2019
Voorbeschouwing Hoogstraten – Berchem Sport

Morgen speelt Berchem Sport op het veld van Hoogstraten. Beide clubs zijn onderaan terug te vinden in het klassement. Omdat het nog zo dicht bij elkaar staat, kan je bij winst snel opschuiven. Maar winnen is nu eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan, en dat geldt nog meer wanneer je onderin staat.

Hoogstraten slaagde er wel in zijn laatste twee wedstrijden te winnen. In zijn recentste thuismatch klopte de club uit de Noorderkempen Hades met 1-0. Vorig weekend ging Hoogstraten met 0-2 winnen in Vosselaar. Hoogstraten stak door die 6 op 6 Berchem voorbij in de stand. Enkel Duffel, dat de stopgezette match tegen Geel nog tegoed heeft, staat nog achter geel-zwart.

Vorig seizoen kende de wedstrijd Hoogstraten-Berchem een memorabele slotfase, waarin de ref de hoofdrol opeiste. Jelle Van Kruijssen had geel-zwart in de eerste helft op voorsprong gebracht. Hoogstraten was amper gevaarlijk, maar kreeg enkele minuten voor tijd een strafschop cadeau van de ref na een correcte ingreep van Thomas Vande Velde. 1-1 dus, waarna de scheidsrechter plots begon te compenseren in het voordeel van Berchem, en in de laatste minuut ook de bezoekers een strafschop toekende toen Van Kruijssen plots neerging in de zestien van Hoogstraten. Van Kruijssen trapte de penalty zelf binnen. 1-2 winst dus voor geel-zwart, en euforie bij spelers en supporters. Ook in de terugronde trok Berchem aan het langste eind: 3-1. Laten we hopen dat we nu weer kunnen vieren!

Enkele spelers voetballen morgen tegen hun ex-club. Zo was Van Kruijssen (net als de nu geschorste Mauro) enkele jaren geleden nog aan de slag bij Hoogstraten. Van de thuisploeg brachten doelman Ruben Smet en verdediger Senne Van Dooren dan weer een seizoen bij Berchem door.

Berchem zal voor het duel in Hoogstraten niet op volle sterkte kunnen aantreden. Aanvoerder Roy Mauro is geschorst en Bas Saillart is out nadat hij op het einde van de wedstrijd tegen Aalst een spierverreking opliep. Meseure is twijfelachtig na een kniestoot tegen de bil.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Nwokoro, Joris, Meseure (?), Cornelissen, Vallez, El Yazidi, Beirlant, Van Kruijssen, Temiz

Aftrap zaterdagavond om 20u. Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels