Voorbeschouwing Hoogstraten VV – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Hoogstraten VV – Berchem Sport

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔08.november 2018
Voorbeschouwing Hoogstraten VV – Berchem Sport

Berchem Sport gaat zaterdagavond in Hoogstraten op zoek naar de eerste zes op zes sinds de overwinningen bij Cappellen en Hamme op de 2e en 3e speeldag. Beide clubs staan op een gedeelde 7e plaats met 13 punten. Hoogstraten VV eindigde de voorbije seizoenen steeds in de middenmoot en zal niet ontevreden zijn met de huidige rangschikking, Berchem mikt hoger.

Hoogstraten ligt tegen de Nederlandse grens en het is dan ook niet verwonderlijk dat de club regelmatig enkele Nederlanders in het team heeft. Onder meer onze Jelle Van Kruijssen maakte bij Hoogstraten een hoop doelpunten. In het seizoen 2014-2015 speelden zelfs drie spelers van de huidige Berchemkern bij Hoogstraten. Ook Roy Mauro verdedigde de kleuren van Hoogstraten, tot hij in de zomer van 2016 naar Berchem trok. En doelman Cédric Brosens speelde vele jaren bij Hoogstraten, tot hij eind vorig seizoen geen contract meer kreeg en Berchem hem aanwierf.

Omgekeerd vinden we bij de tegenstander ook ex-Berchemspelers terug. Bij Hoogstraten speelt Senne Van Dooren, die vorig jaar door Waasland-Beveren aan Berchem werd uitgeleend. Van Dooren kende toen een moeilijke seizoensstart met weinig speelminuten, maar de centrale verdediger kwam na de winterstop door enkele mindere optredens van Joachim De Wilde in de ploeg te staan en stond zijn basisplek niet meer af. Ook doelman Ruben Smet vertoefde een jaartje bij geel-zwart, maar kwam als tweede doelman amper aan spelen toe. Bovendien liep hij begin 2016 een zware blessure op.

De vorige keer dat Berchem op bezoek ging bij Hoogstraten was begin 2017. Onze Leeuwen haalden het toen in de sneeuw met 0-1 dankzij een vroeg doelpunt van Absisan. Ook een seizoen eerder won Berchem in het noorden van Antwerpen met het kleinste verschil. Gregory Carrez maakte in november 2015 het enige doelpunt. Hopelijk trekt Berchem ook dit jaar aan het langste eind.

Selectie: nog niet bekend

We hadden een fijn gesprek met Jamie Meseure na de training van woensdagavond. In de jeugdkantine, omdat De Chalet niet open is. “Spijtig dat De Chalet zo vaak dicht is“, aldus Jamie. “Dan zouden we vaker blijven hangen op de club, want daar is het gezelliger”.

Over gezellig gesproken. Er kwam net na de training luide muziek uit de kleedkamer. Is dat de gewoonte?

“Meestal wel, maar nu zit de sfeer iets beter omdat we zondag hebben kunnen winnen thuis. De voorbije weken was de sfeer niet zo heel goed, er zijn ook wel wat woorden gevallen. Deze week hebben we kunnen genieten van die eerste overwinning thuis. Het was nodig, want daarvoor was het een beetje depressief aan het worden. We hebben deze week ook hard getraind, maar het plezier is terug, en dat is belangrijk.” 

Hopen jullie nu een reeks neer te zetten? Ik zal niet zeggen 5 keer op rij winnen, maar misschien toch 2 of 3 keer na mekaar?

“Dat is de bedoeling. Ik denk dat we dat natuurlijk de vorige weken ook al aan het zeggen waren, omdat het tegen iets mindere ploegen was. Maar nu we die eerste thuisoverwinning hebben behaald, hebben we iets meer vertrouwen om dan zaterdag op verplaatsing die tweede zege binnen te halen. En dan zo thuis tegen Hasselt de topper kunnen aanvatten.”

Jouw persoonlijke prestatie was ook goed zondag. Ben je het ermee eens dat het jouw beste match was tot nu toe, van de weinige wedstrijden die je gespeeld hebt?

“Ja, sowieso. Ik zat met mijn blessure natuurlijk. Ik had me mijn debuut helemaal anders voorgesteld. Die match tegen Duffel was misschien iets te snel voor mij (Meseure speelde zijn eerste match tegen Patro Eisden, red). Ik kan daar eerlijk over zijn. Ik had nog geen matchen met de beloften gespeeld, ik had geen wedstrijdritme. Ik voelde dat ook. Ik ben nu stilaan erdoor aan het komen. Zondag was het al veel beter. In het begin was het ook niet makkelijk voor mij. Ik wist zelfs niet wat doen tijdens de opwarming, ik liep er maar wat tussen. Alles was nieuw voor mij. Nu heb ik mijn plaats in de groep gevonden en mijn knie is ook pijnvrij. Ik ben echt blij, want goh, het waren frustrerende weken. Je wil wel beter doen, maar het ging niet. Zowel fysiek als mentaal moet je stappen zetten.”

Je hebt bij Berchem getekend nog voor Berchem zeker was van degradatie, en Boom van promotie. Heb je dan niet gevloekt omdat je ook wel in Eerste Amateur wilde spelen?

“Dat was eigenlijk de bedoeling. Ik heb hier als eerste getekend, in februari of zo. Het was de bedoeling dat ik naar hier kwam voor Eerste Amateur. Ik ben ook naar hier gekomen omdat ik het gevoel had dat we bij Boom dat we in 2e gingen blijven, we stonden toen 11 punten achter de 1e. Ik wou per se bij Berchem in 1e Amateur spelen.”

Dat draaide even anders uit.

“Dat is een jammere zaak, maar het is nu zo. Zo snel mogelijk terug met Berchem naar Eerste Amateur he, dat is de bedoeling.”

Weet je al veel van de tegenstander van zaterdag?

“We hebben vandaag een beetje op hun systeem getraind. Ze spelen 3-5-2. We zijn er lang mee bezig geweest, tactisch weten we het wel. Van spelers weet ik niet veel, ik heb gehoord dat er een paar geblesseerden zijn. Ik denk dat we zelf genoeg kwaliteit hebben om elke match ons ding te kunnen doen. Maar het is altijd een leuke match daar: zaterdagavond, er komt wel wat volk zien.”

Bedankt en veel succes!

Aftrap zaterdag om 20u in Hoogstraten (Katelijnestraat 29)!

Deel dit artikel met vrienden