Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔09.maart 2019
Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport

We zijn al maart en Berchem Sport heeft dit kalenderjaar nog steeds geen competitiewedstrijd kunnen winnen. Morgen in Duffel krijgt geel-zwart een nieuwe kans om nog eens de drie punten te pakken. Met 6 op 21 en 17 tegengoals ogen de cijfers van de terugronde niet positief, maar toch staat Berchem nog op een behoorlijke 7e plaats. Daarbij moet uiteraard wel opgemerkt worden dat veel teams kort na ons staan en dat Berchem dus veel plekken kan verliezen als ook de komende wedstrijden geen goede resultaten behaald worden.

Onze tegenstander van morgen is een van die clubs die kort achter Berchem staat. KFC Duffel staat 11e met 2 punten minder dan Berchem en zou ons dus voorbijsteken in het klassement als ze zondag de punten thuis kunnen houden. In de heenronde won Duffel in Berchem met 0-2. De voorbije speeldag behaalde Duffel ook een overwinning op verplaatsing: 1-3 bij Cappellen. Op eigen veld doet Duffel het de laatste tijd meer dan behoorlijk. In zijn laatste drie thuiswedstrijden speelde Duffel tegen teams uit de top 5 en het behaalde daarin 5 op 9. Tegen Hasselt werd met 4-3 gewonnen, tegen Temse (3-3) en Bocholt (0-0) gelijkgespeeld.

De strafste prestatie van Duffel dit seizoen vond in de Beker van België plaats. In de vijfde ronde van de Croky Cup versloeg KFC Duffel met Westerlo een club uit 1B. Met een ruime 3-0 dan nog. Maar we moeten van KFC Duffel zeker ook geen geweldige ploeg maken. Ondanks de stunt tegen Westerlo, de goede resultaten tegen toppers in onze reeks en de winst op het Rooi blijkt Duffel niet bij de beste teams in onze reeks te horen. Met 26 punten heeft het maar half zoveel punten als leider Patro Eisden. De club liet ook al regelmatig punten liggen tegen laag gerangschikte teams. Zo leed Duffel in februari nog een 3-0 nederlaag bij rode lantaarn Heur-Tongeren, waar Berchem met 0-4 won.

Berchem moet opletten niet te ver weg te zakken in de stand. Wat een verschil met 2 jaar geleden. Toen stonden we aan de leiding en trokken we op de voorlaatste speeldag naar Duffel met de mogelijkheid daar kampioen te spelen. Een vlotte 1-4 overwinning was (nog) niet voldoende omdat ook achtervolger Thes Sport won. Gelukkig bleek het slechts uitstel en geen afstel van het grote feest, want de zondag nadien konden we de titel wel vieren. Twee seizoenen later ziet de situatie er voor Berchem dus minder rooskleurig uit. Positief is wel dat de blessurelast al wat minder is en qua ziekte ook het ergste achter de rug lijkt. Met Appels en Brosens zijn wel nog onze eerste twee doelmannen out en ook Hamdi is geblesseerd.

Selectie:Van Buynder, Simoes Diaz, Van De Velde, Maluka, Carrez, Joris, Van Kruyssen, Mauro, Vallez, Meseure, Saillart, Michiels, Van Den Driessche, Absisan, X

We hopen op een eerste overwinning in 2019 en we hopen dat veel supporters dat zullen meemaken. Met de bus, auto, fiets, trein… De verplaatsing naar Duffel kan op verschillende manieren gemaakt worden. Supporters op post dus!

Aftrap zondag om 15u (Rooienberg 56, Duffel). Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels