Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔19.april 2019
Voorbeschouwing KFC Duffel – Berchem Sport

Berchem Sport speelt zondag op het veld van KFC Duffel. Een dikke maand geleden trokken we al naar Duffel, maar werd de wedstrijd afgelast vanwege de felle wind. Toen schreven we nog dat Berchem Sport dit kalenderjaar nog steeds geen competitiewedstrijd had kunnen winnen. Nu trekken we zowaar met 9 op 9 naar Duffel.

Dankzij onze goede resultaten zijn we wat uitgelopen op onze tegenstander van dit weekend. KFC Duffel staat nu 11e met vijf punten minder dan Berchem. Het pakte 4 op 9 in zijn laatste drie wedstrijden. Op het veld van leider – en ondertussen kampioen – Patro Eisden pakte Duffel een punt (1-1). Daarna verloor het thuis van Spouwen-Mopertingen (1-2) en vorige week won Duffel van VW Hamme (2-0). KFC Duffel ontving in 2019 alle teams uit de top 5 en verloor geen enkele keer. We vermeldden al het gelijkspel tegen Patro en ook Temse (3-3) en Bocholt (0-0) kwamen in Duffel niet verder dan een draw. Sporting Hasselt ging zelfs met 4-3 onderuit aan de Rooienberg en ook het andere Hasselt, Hades, verloor in Duffel (3-2).

De strafste prestatie van Duffel dit seizoen vond in de Beker van België plaats. In de vijfde ronde van de Croky Cup versloeg KFC Duffel met Westerlo een club uit 1B. Met een ruime 3-0 dan nog. Verder presteert KFC Duffel vooral wisselvallig. De club haalt dan wel regelmatig goede resultaten tegen topteams, het liet ook al vaak punten liggen tegen laag gerangschikte teams. Zo leed Duffel in februari nog een 3-0 nederlaag bij rode lantaarn Heur-Tongeren, waar Berchem met 0-4 won. Daarnaast pakte Duffel ook maar 0 op 6 tegen City Pirates en 1 op 6 tegen Turnhout, twee clubs die onder Duffel staan in het klassement.

We zijn benieuwd hoe Duffel zondag voor de dag komt én of Berchem de goede lijn van de voorbije weken kan doortrekken. Met een doelpuntensaldo van 11-2 in de laatste drie wedstrijden lijkt de yellow submarine ineens op volle toeren te draaien. In de heenronde verloren we thuis met 0-2, maar aan de laatste wedstrijd ín Duffel hebben we wel goede herinneringen: twee jaar geleden wonnen we met 1-5 en een week later vierden we de titel!

Selectie: nog niet bekend

Met de bus, auto, fiets, trein… De verplaatsing naar Duffel kan op verschillende manieren gemaakt worden. Het wordt mooi weer, en vooral met minder wind dan vorige keer. Supporters op post dus!

Aftrap zondag om 15u (Rooienberg 56, Duffel). Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels