Voorbeschouwing KFC Turnhout – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing KFC Turnhout – Berchem Sport

📁 Interview, Voorbeschouwing 🕔22.maart 2019
Voorbeschouwing KFC Turnhout – Berchem Sport

Morgen speelt Berchem Sport op het veld van KFC Turnhout. In zijn tweede zaterdagavondwedstrijd op rij gaat geel-zwart nogmaals op zoek naar die felbegeerde overwinning. Turnhout staat voorlaatste, maar won wel twee keer in zijn laatste drie wedstrijden en is dus nog lang niet uitgeteld in de degradatiestrijd. Integendeel, als de thuisploeg morgen wint, komt het tot op 4 punten van Berchem.

Onze jongens speelden vorig weekend gelijk tegen de buren van City Pirates. Voor en na de wedstrijd was er veel te beleven, maar de match op zich stelde weinig voor. En ook de broodnodige driepunter werd weer niet behaald. Met Vosselaar, Hoogstraten en Cappellen staken maar liefst drie teams ons voorbij in de stand. Vosselaar en Hoogstraten behaalden een uitzege bij respectievelijk Temse en Bocholt, twee teams uit de top 5. Cappellen hield dan weer de punten thuis tegen onze tegenstander van dit weekend, het versloeg Turnhout met 1-0. Tegen Hoogstraten en Vosselaar nemen we het de komende weken nog op, dus dan zal het wellicht al wat duidelijker worden hoe we ervoor staan in het klassement.

Turnhout lijkt op basis van de resultaten dit seizoen een zwakke ploeg te zijn die af en toe een opflakkering kent. Het kon pas op de 7e speeldag voor het eerst winnen. Zijn tweede overwinning behaalde Turnhout pas in december op speeldag 15, maar toen won het ineens drie maal op rij. Dan volgde een 1 op 12 en dan weer een 6 op 6, met ruime zeges tegen Heur-Tongeren (2-4) en Bocholt (4-1). Vorig weekend verloor Turnhout zoals gezegd tegen Cappellen. In de heenronde verloor Turnhout met 2-0 in Berchem (doelpunten van Maluka Bimbo en Van Kruijssen), we hopen dat Berchem morgen opnieuw de drie punten kan pakken.

Jelle Van Kruijssen kreeg na zijn rode kaart van vorige week twee speeldagen schorsing, maar die schorsing gaat waarschijnlijk pas later in. Brent Peers keert dan weer terug uit schorsing.

Selectie: nog niet bekend

We spraken deze week met Jeroen Van den Driessche, onze rechtsachter en een van de jongens die al het meeste speelminuten maakte in het shirt van geel-zwart dit seizoen.

Vorige zaterdag hebben we gelijkgespeeld. Zo blijft het wachten op die eerste overwinning in 2019. Knaagt dat niet?

Jeroen Van den Driessche: “Natuurlijk, ik denk dat dat voor heel de groep een enorme ontlading zal zijn eenmaal die eerste drie punten dit jaar binnen zijn. Ik ga niet zeggen dat we perfect spel hebben gespeeld. Ik denk wel dat we sommige matchen iets meer verdienden. Dit weekend denk ik dat er ook iets meer inzat, ondanks dat we met 10 man verder moesten. Nu blijft het inderdaad wachten en komt er volgend weekend weer wat extra druk bij.”

Een tijdje geleden slikten we veel tegengoals, tegen Hamme en Sint-Niklaas onder andere. De nul hebben we nog niet kunnen houden sindsdien, maar het lijkt wel beter te gaan, met telkens 1 tegendoelpunt in de laatste twee wedstrijden waaronder een (lichte) penalty. Heb je de indruk dat het defensief beter in mekaar zit nu?

“Ik denk dat we nu een veel beter blok hebben. We hebben een periode gekend dat het echt dramatisch was, dat er veel te veel goals binnen vielen. Maar nu is het een pak beter, en het is de verdienste van heel de groep dat er meer als blok wordt gespeeld en er minder tegengoals vallen.”

Je bent de enige echte rechtsachter in de kern. Zie je dat als een voordeel omdat je zo erg zeker bent van je plaats, of heb je graag wat meer concurrentie?

“Ik zou het geen voordeel of nadeel noemen. Je wilt spelen, dus het heeft zijn voordeel dat je vrij zeker bent van je positie. Maar ik heb geen externe motivatie nodig om mij 100% te geven. Ik denk dat mijn inzet wel goed is. Het is zeker niet elke wedstrijd goed geweest, dat weet ik wel van mezelf, maar de inzet was er wel altijd. Ook op training ga ik er 100% voor.”

In de stand zijn we een paar plaatsen gezakt. Omdat het zo dicht opeen staat, kunnen we nog verder zakken of ook snel weer plaatsen winnen. Hou je dat in de gaten?

“Toch wel. Ik denk dat iedereen realistisch moet zijn. Het heeft geen zin om te beginnen panikeren, maar we moeten wel beseffen dat er punten moeten worden gepakt. Stel dat we dit weekend weer verliezen, dan zou het kunnen dat er meer ploegen over ons komen en dat is een negatieve spiraal waar je niet in terecht wil komen. Het zou wel plezant zijn als we dit weekend punten kunnen pakken en we de ploegen die vorig weekend ons voorbij zijn gegaan, terug achter ons kunnen laten. Het zou wel een boost geven als we nog eens de drie punten kunnen pakken.”

Zaterdag is het tegen Turnhout, een ploeg die nog achter ons staat en waartegen we in de heenronde wel konden winnen. Laten we hopen dat het nu lukt.

“Ja, het zal zeker geen makkelijke match zijn. Je ziet ook dat Turnhout niet meer dezelfde ploeg is als toen tegen ons, dat ze de laatste matchen ook wel regelmatig een resultaat boeken. De inzet van de volledige groep zal nodig zijn om een resultaat te pakken.”

Een aantal spelers hebben al bijgetekend, sommigen gaan naar een andere ploeg. In de krant lazen we dat jij het nog niet weet?

“Nee. Ja, ik heb er ook al een paar vragen over gekregen van supporters. Het is zeker niet dat ik weg wil. Ik woon hier ook vlakbij en ik geloof nog altijd in het project dat Berchem Sport voor ogen heeft. Het voordeel is ook dat er een paar sterkhouders hebben verlengd.”

Ja, Roy heeft net bijgetekend.

“Klopt. Dat heeft ook een invloed op mijn beslissing. Het is natuurlijk plezant als je met een aantal spelers kunt samenblijven.”

“Ik blijf ook!”, roept Jamie Meseure tussendoor.

Jij en Jamie komen allebei van Boom. We hebben het er al met Jamie over gehad: jullie hadden nu in eerste amateur kunnen spelen.

“Klopt. Ik ben vorig jaar gaan zien en was ervan overtuigd dat Berchem de kwaliteiten had om erin te blijven. Het is  anders uitgedraaid. Maar ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing. Ondanks dat de situatie hier niet optimaal was, heb ik hier een mooi seizoen gehad. Je ziet wel echt dat Berchem een traditieclub is, en het is mooi om zo’n club op je cv kunnen zetten.

Bedankt en veel succes nog, te beginnen met de match tegen Turnhout!

Aftrap zaterdag om 19u30 in het Stadsparkstadion in Turnhout!

Deel dit artikel met vrienden