Voorbeschouwing KVK Tienen – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing KVK Tienen – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔18.januari 2020
Voorbeschouwing KVK Tienen – Berchem Sport

Morgen gaat Berchem Sport in Tienen op zoek naar een eerste overwinning in 2020. KVK Tienen staat aan de leiding, dus winnen is voor onze jongens lang geen simpele opdracht. Maar in deze reeks zijn de verschillen klein en bij Berchem draait het al beter dan in de periode van het verlies tegen Tienen in de heenronde, dus misschien is er wel wat mogelijk!

Opvallend voor een ploeg die op kop staat is dat Tienen al vijf keer verloor. De Vlaams-Brabanders wonnen wel al elf keer en dat levert hen dus momenteel de eerste plek op in de rangschikking. De laatste nederlaag van Tienen dateert van 1 december, een uitslag die bij zowat alle volgers van onze reeks in het oog sprong: 1-5 tegen Hoogstraten. In 2020 behaalde Tienen 4 op 6. Thuis tegen Hades werd het 0-0, vorige week ging Tienen winnen in Vosselaar (1-3).

Onze Leeuwen begonnen het nieuwe jaar met een gelijkspel. Tijdens de rust leek een zege binnen handbereik, maar mede door een ongelukkige rode kaart voor Cornelissen kwam Hasselt beter in de match. Spijtig, al is het wel positief dat Berchem nadat het op achterstand kwam met een man minder toch nog de gelijkmaker kon scoren.

In de heenronde leed geel-zwart zijn zwaarste nederlaag tegen Tienen. De bezoekers wonnen met 0-3, maar Berchem werd zeker niet weggespeeld. Geel-zwart kon echter niet terugkeren van een vroege achterstand en slikte in de tweede helft nog doelpunten na een dubieuze strafschop en een tegenaanval. Kan Berchem op het kustgrasveld van KVK Tienen wel iets rapen?

Van Kruijssen scoorde vorige week twee keer, maar pakte ook zijn derde gele kaart van het seizoen. Daardoor is hij er dit weekend niet bij. Mauro keert dan weer terug uit schorsing.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, Saillart, Beirlant, El Yazidi, Aheyenka

Komaan Berchem!

Aftrap om 15u in het Bergéstadion!

 

Deel dit artikel met vrienden