Voorbeschouwing Londerzeel – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Londerzeel – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔28.september 2019
Voorbeschouwing Londerzeel – Berchem Sport

Morgennamiddag speelt Berchem Sport op het veld van SK Londerzeel. Met één punt uit vier wedstrijden kunnen we stellen dat geel-zwart zijn start gemist heeft. Londerzeel telt vier punten en kan dus Berchem naast zich zien komen in de stand.

Londerzeel speelde net als Berchem al tegen Hades en Vosselaar en liet daarin exact dezelfde resultaten als Berchem noteren. Vorig weekend verloor de Vlaams-Brabantse club met 1-0 op het veld van Vosselaar, een week eerder speelden ze thuis 1-1 gelijk tegen Hades Hasselt. Daarnaast verloor Londerzeel thuis van Spouwen-Mopertingen (2-3) en kon het in tegenstelling tot Berchem wel al een keer winnen. In Diegem, de enige ploeg die nog geen enkel punt haalde in onze reeks, werd het 0-2.

Vorig seizoen speelde Londerzeel in de andere Vlaamse amateurreeks en voetbalde het dus niet tegen ons. Londerzeel beëindigde het seizoen op de 8e plaats. Ook in 2017 eindigde Londerzeel 8e, het jaar dat Berchem kampioen werd en het seizoen van de recentste confrontaties tussen geel-zwart en het in rood-blauw spelende Londerzeel. Toen wonnen onze jongens beide duels met het kleinste verschil.

Berchem Sport begon vorige week aardig aan de eerste match in het vernieuwde Ludo Coeckstadion, maar moest na enkele ongelukkige fases wel een zware 0-3 nederlaag slikken. Roy Mauro heeft nog wat hinder aan de knie als gevolg van zijn blessure van vorig jaar en werd tegen Tienen in het slot gewisseld. Hij werkt een aangepast trainingsschema af, maar zit wel in de kern voor de match tegen Londerzeel. Onze jonge linksachter Mats Joris speelde na een enkelblessure al een paar keer mee met de beloften en komt in aanmerking om voor het eerst dit seizoen met onze A-ploeg op het veld te staan.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Nwokoro, Joris, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, Saillart, El Yazidi, Beirlant, Van Kruijssen, Temiz

Die eerste overwinning voor Berchem Sport komt er weldra aan, misschien is het morgen al het geval. Komaan Leeuwen!

Aftrap zondag om 15u in het Stadion Dirk Putteman in Londerzeel.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels