Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔22.september 2020
Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport

Berchem Sport begint net als alle reeksgenoten op woensdagavond aan de competitie. Onze eerste wedstrijd is er een op verplaatsing bij Wijgmaal, in Oud-Heverlee. Vorig seizoen kon Berchem niet winnen van Wijgmaal, lukt het nu wel?

Naar jaarlijkse traditie geraakte Berchem Sport niet ver in de Croky Cup. Tegen Turnhout werd thuis met 1-0 gewonnen, maar tegen Lyra-Lierse ging Berchem Sport na een sterke eerste helft ten onder na de rust (2-1). Olympia Wijgmaal geraakte één ronde verder dan geel-zwart. Het schakelde JS Fizoise en RC Harelbeke uit. In de vierde ronde bleek Rupel Boom een maatje te groot. Wijgmaal slikte zondag al vroeg een tegengoal en een rode kaart en verloor uiteindelijk met 4-0. Momenteel zitten nog vier clubs uit onze reeks in de beker: City Pirates, Hades Hasselt, FC Heur-Tongeren en Eendracht Aalst.

In het voorbije (en stopgezette) seizoen eindigde Wijgmaal 10e met twee punten minder dan Berchem. In de onderlinge duels haalden de Vlaams-Brabanders wel de bovenhand op geel-zwart. In Wijgmaal verloor Berchem met 2-1 nadat Saillart ons op voorsprong gebracht had. In de terugronde eindigde Berchem – Wijgmaal op 1-1.

Roy Mauro heeft last van de achillespees en zal er wellicht niet bij zijn.

Selectie: nog niet bekend

Wijgmaal beschikt niet over voldoende stadionverlichting en daarom wordt de wedstrijd gespeeld in Oud-Heverlee in de Korbeekdamstraat 42. Dat is niet het stadion maar wel het oefencomplex van eersteklasser OHL. De match zal op kunstgras gespeeld worden. Hopelijk zal onze aanhang van 40 supporters voldoende steun kunnen geven om onze Leeuwen naar de overwinning te stuwen.

Aftrap om 20u. Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden