Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔12.oktober 2019
Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Berchem Sport

Morgenmiddag trekt Berchem Sport naar Wijgmaal. Beide clubs eindigden vorig seizoen op een 5e plek, maar zijn voorlopig in de rechterkolom te vinden. Berchem wil opschuiven in het klassement, terwijl Wijgmaal zich moet herpakken na twee zware nederlagen op rij.

Zowel Berchem als Oympia Wijgmaal staan momenteel lager geklasseerd dan van hen verwacht wordt. Wat we van Wijgmaal verwachten? Simpel: een 5e plaats. Wijgmaal eindigde immers al drie jaar op rij op de vijfde stek in tweede amateur.

In de terugronde van het seizoen 2016-2017 leed Berchem zijn enige nederlaag op het veld van Wijgmaal. Op het kleine kunstgrasveld kwam Berchem toen moeilijk aan kansen, en scoorde Wijgmaal vanop de stip nadat doelman Appels in de fout ging. Thes Sport liep zo in de titelstrijd vier punten uit, maar geel-zwart kon de Limburgers zoals we weten nog remonteren en werd dus kampioen dat jaar.

Een jaar later pakte Thes Sport wel de titel, terwijl Wijgmaal weer als 5e eindigde. Vorig seizoen was Wijgmaal ingedeeld in de andere amateurreeks met vooral West-Vlaamse en Oost-Vlaamse teams, en ook daar eindigde de Vlaams-Brabantse club dus als 5e. In de eindronde voor promotie klopt Wijgmaal toen Bocholt met 0-3. In de volgende ronde werd Wijgmaal uitgeschakeld door Ronse, dat trouwens ook niet promoveerde omdat het de finale van de eindronde verloor tegen Visé.

Dit seizoen behaalde Wijgmaal 7 op 18, wat hen op de 11e plek in de rangschikking brengt. Wijgmaal is de ploeg met de meeste tegengoals in onze reeks. De Vlaams-Brabanders moesten al 16 doelpunten toestaan, in de helft van hun wedstrijden kregen ze er vier om de oren. Zo werd het in de laatste thuismatch van Wijgmaal 1-4 tegen Hades. En vorige week verloor Wijgmaal nog met 4-2 in Vosselaar. Wijgmaal telt dus wel meer punten dan Berchem, maar tegen de teams waartegen Berchem ook al speelde, behaalden ze geen betere resultaten.

Misschien betekent dat ook dat Berchem al een moeilijk programma achter de rug heeft. Het is natuurlijk nog vroeg om veel af te leiden uit de rangschikking, maar van de zes teams die we al bekampten staan er vijf bij de bovenste helft van het klassement. Hopelijk kan Berchem de komende weken bewijzen dat het wat hoger in de stand thuishoort. Komaan Leeuwen!

Trainer Frank Magerman moet enkele spelers missen in Wijgmaal. El Yazidi en Nwokoro zijn geschorst. Saillart werd vorige week gewisseld met last aan de knie en is nog twijfelachtig.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Joris, Peers, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, Saillart (?), Beirlant, Van Kruijssen, Temiz

Aftrap in het Ymeriastadion in Wijgmaal om 15u.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels