Voorbeschouwing Patro Eisden – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Patro Eisden – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔15.februari 2019
Voorbeschouwing Patro Eisden – Berchem Sport

Zaterdagavond speelt Berchem Sport uit bij Patro Eisden Maasmechelen. De Limburgers namen vorige week de leiding over van hun provinciegenoten van Sporting Hasselt. Berchem staat nog 7e maar ziet na enkele mindere resultaten een hoop clubs naderen in het klassement.

Patro Eisden leeft dit seizoen helemaal op. Vorig seizoen eindigde de club uit Maasmechelen op een troosteloze laatste plaats in de hoogste amateurliga met amper 14 punten, nog 11 punten minder dan Berchem. Een reeks lager en met een nieuwe voorzitter draait Patro bovenaan mee. De club van trainer Stijn Stijnen won de tweede periodetitel en staat sinds deze week zelfs alleen aan de leiding.

Dankzij een 0-3 zege op Cappellen én enkele verrassende uitslagen in onze reeks deed Patro Eisden vorig weekend een uitstekende zaak. Hasselt, Bocholt én Temse verloren thuis van een lager gerangschikte ploeg. En het goede nieuws bij Patro hield maar niet op. De voorbije week dienden de Limburgers een licentieaanvraag voor eerste amateurs in, stelden ze een nieuwe sponsor voor én kwam een ex-speler van Racing Genk en FC Eindhoven de club versterken. De steenrijke Salar Azimi, voorzitter van Patro sinds oktober 2018, sprak deze week ook nog de torenhoge ambities uit: hij wil met Patro Eisden binnen zeven jaar in de hoogste klasse geraken.

Het is nu aan Berchem om Patro Eisden even van die roze wolk af te duwen. Terwijl Patro 12 op 12 pakte in 2019 en zelfs 28 op 30 in de tweede periode, kent Berchem een minder bloeiende periode. 2 op 12 is de balans in 2019. Met de match tegen Bocholt meegeteld 5 op 15 dus in de terugronde maar dat is nog steeds onvoldoende. Met 13 tegengoals in vier matchen in 2019 knelt vooral achteraan het schoentje. Tegen de ploeg in vorm met de vlotscorende spitsen Alessio Allegria en Freddy Mombongo (ex-Antwerp) – beiden scoorden in de heenronde tegen geel-zwart (1-3) en vorig weekend tegen Cappellen – wordt het dus een grote uitdaging voor Berchem om dit keer wel de defensieve stabiliteit te vinden.

Onze vlotscorende spits, Jelle Van Kruijssen, is dan weer geschorst helaas.

Vermoedelijke selectie: Van Buynder, Simoes Diaz, Van Den Driessche, Van De Velde, Michiels, Nwokoro, Peers, Meseure, Absisan, Carrez, Hamdi, Saillart, Beirlant, Maluka, x

Aftrap zaterdagavond 20u in het Patrostadion in Kolenmijn Limburg-Maaslaan 2 te Maasmechelen.

Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels