Voorbeschouwing RC Hades Hasselt – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing RC Hades Hasselt – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔13.december 2019
Voorbeschouwing RC Hades Hasselt – Berchem Sport

Zaterdagavond speelt Berchem Sport uit bij Hades Hasselt. We begonnen het seizoen tegen Hades, dus dat betekent dat de terugronde begint! Geel-zwart sloot de heenronde af op een 9e plek met 19 punten, Hades telt 25 punten.

We zijn halfweg de competitie, tijd dus om even de balans op te maken. Over de amateurreeksen hoor je wel eens zeggen dat het een rare reeks is en dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat lijkt dit seizoen in onze 2de amateurliga B nog meer dan anders het geval. Geen enkel team steekt erboven uit: leider KVK Tienen verloor zelfs al vijf keer. Ook onderaan zijn de verschillen klein. Berchem telt als 9e amper zeven punten meer dan rode lantaarn Spouwen-Mopertingen. Het verschil tussen de eerste en de laatste is slechts 18 punten. Ter vergelijking: in 2e amateurliga A is dat 29 punten, in eerste amateur 27 punten.

Voor veel clubs kan het dus nog verschillende kanten uit. Dat geldt ook voor Berchem dat nu in het midden staat. De top 5 is slechts zes punten weg, maar we kunnen ook snel ingehaald worden door de clubs uit de onderste helft van de rangschikking. Sowieso heeft geel-zwart nog heel wat punten nodig om uit de degradatiezone te blijven. De wedstrijd tegen Hades is meteen de eerste kans om punten te pakken.

In oktober 2016 klopte Berchem de Limburgers met 1-3, maar sindsdien kon het niet meer winnen van RC Hades Kiewit Hasselt. Vorig seizoen verloor KBS beide confrontaties en op de eerste speeldag van dit seizoen werd het 1-1. In het stadion van City Pirates speelde Berchem toen zijn eerste (thuis)wedstrijd. Hades kwam in Merksem met zijn tienen op voorsprong via een afstandsschot. Van Kruijssen bezorgde ons vanop de stip een punt.

Hades eindigde de voorbije jaren in 2e amateurliga in de subtop en staat nu ook op een gedeelde 4e plaats met de buren van Sporting Hasselt. Twee weken geleden won Hades de stadsderby nog met 1-3. Die euforie duurde echter niet lang, want vorig weekend leed RC Hades Hasselt zijn zwaarste nederlaag. Vosselaar kwam met 1-5 winnen in Hasselt. Hades verloor dit seizoen vier keer en de vorige drie nederlagen konden ze zich telkens herpakken en de wedstrijd nadien winnen. Lukt dat tegen Berchem ook of trekken onze jongens de positieve lijn na de 7 op 9 door? We zullen het morgen te weten komen!

Jeroen Van den Driessche moest tegen Diegem al vlug naar de kant met een verrekking en komt voor de winterstop niet meer in actie. Ook Bas Saillart missen we nog. Meseure en El Yazidi pakten in Diegem hun derde gele kaart en zijn geschorst. Puzzelwerk voor trainer Magerman dus! Enkele jonge spelers halen zo voor het eerst de wedstrijdselectie.

Selectie: Appels, Van Buynder, El Makhoukhi, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Aheyenka, Cornelissen, Vallez, De Kuyffer, Mauro, Beirlant, Temiz, Van Kruijssen

Aftrap zaterdagavond om 19u30 (Putvennestraat 81, Hasselt)!

Komaan Berchem!

 

Deel dit artikel met vrienden