Voorbeschouwing RFC Huy – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing RFC Huy – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔25.oktober 2013
Voorbeschouwing RFC Huy – Berchem Sport

Na een erg woelige week op het Rooi, moet Geelzwart zaterdagavond op visite bij RFC Huy, de veertiende in de stand.

Berchem verschijnt met het mes op de keel aan de aftrap, want met een voorlaatste stek in de rangschikking gaat het van kwaad naar erger. Bij winst kunnen we weer lichtjes aanklampen.

Royal Football Club Huy, uit de provincie Luik en met het stamnummer 76, werd opgericht in 1908. De club verrees uit de as van een in 1896 ontstane vereniging die in 1900 alweer opgedoekt werd. In de beginperiode werden in Huy verschillende andere voetbalclubs opgericht. In 1917 fusioneerde het hele hoopje tot Union Hutoise Football Club.

De geel-blauwen speelden het grootste gedeelte van de clubgeschiedenis in de lagere nationale en provinciale reeksen. In 1932 wist Huy op te klimmen tot tweede afdeling, maar het verblijf was van korte duur. Van 1949 tot 1951 speelde de club nog even op het een na hoogste niveau, maar zakte daarna voorgoed weg. Na jaren lagere reeksen-voetbal fusioneerde de club voor een tweede keer. In 1995 werd de naam weer veranderd naar Royal Football Club Huy. Vijftien jaar later promoveerde de club opnieuw naar derde klasse.

Onze tegenstander wist maar een puntje te sprokkelen uit de laatste vier wedstrijden. Tegen Bocholt, Cappellen en leider Zaventem liep het slecht af voor Huy. Vorig weekend hielden ze Verviers in bedwang en graaide Huy een punt mee huiswaarts.

Voor Geelzwart breken er belangrijke tijden aan. Er moet dringend gewonnen worden om de voeling met de niet-degradatieplaatsen niet te verliezen. Berchem staat drie punten achter op Oosterzonen, dat op een barrageplaats staat. Na het ontslag van coach Bart Selleslags, dat niemand binnen onze club onberoerd liet, is het afwachten wie de taak krijgt Geelzwart er weer bovenop te krijgen.

Deel dit artikel met vrienden