Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔05.april 2019
Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Berchem Sport

De dag voor de wielrenners de Ronde van Vlaanderen rijden, wacht voor Berchem Sport een nieuwe etappe in de Ronde van Limburg. Morgenavond speelt geel-zwart al voor de zesde keer dit seizoen in de provincie Limburg. Sporting Hasselt is ditmaal de tegenstander.

De uitslagen die Berchem in Limburg haalde, zijn best logisch te noemen. Op bezoek bij Bocholt, Patro Eisden en Hades Рallen clubs uit de top 5 Рwerd verloren, tegen de lager gerangschikte ploegen Spouwen-Mopertingen en Heur-Tongeren werd gewonnen. Op het Rooi verloren we met 0-1 van Hasselt. De bezoekers stonden toen autoritair aan de leiding, maar hadden het wel lastig in Berchem. Nadien viel de Hasseltse motor stil. De fusieclub, in 2001 ontstaan uit KSK Kermt en KSC Hasselt, kon vijf wedstrijden op rij niet winnen en zag zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. Hasselt moest even later de leiding afstaan aan Patro Eisden.

Sporting Hasselt volgt nu op vier punten van Patro Eisden. De club uit Maasmechelen pakte de voorbije twee speeldagen na een reeks van acht opeenvolgende overwinningen slechts 2 op 6, maar Sporting Hasselt kon niet helemaal profiteren. Het won in maart wel drie keer met telkens drie doelpunten verschil, maar ging vorige week de boot in tegen Cappellen (2-0). Op de laatste speeldag staat nog een rechtstreeks duel tussen Patro Eisden en Sporting Hasselt op het programma. Een mogelijk beslissende confrontatie tussen de twee titelkandidaten dus. Of de kampioen voor aanvang van die slotspeeldag al bekend is, hangt mee af van Berchem Sport. Als Berchem wint van Hasselt, kan Patro een voorsprong van 7 punten pakken als het zelf wint van City Pirates. We zijn benieuwd of Berchem na vier matchen zonder nederlaag – met vorig weekend eindelijk de eerste zege van 2019 – ook tegen titelkandidaat Hasselt iets kan rapen.

Jelle Van Kruijssen kreeg 1 speeldag schorsing vanwege zijn rode kaart tegen City Pirates en mist de match tegen Hasselt. Nwokoro is de hele week ziek geweest. Hamdi is opnieuw fit.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van Den Driessche, Van De Velde, Michiels, Peers, Nwokoro (?), Meseure, Absisan, Mauro, Vallez, Kabir, Maluka, Carrez, Hamdi, Saillart, Beirlant

Aftrap zaterdag 20u in het Stedelijk Sportstadion in Hasselt. Komaan Leeuwen!

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels