Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔13.september 2019

Berchem Sport speelt morgenavond bij Sporting Hasselt, co-leider in de stand. Hasselt is samen met Spouwen-Mopertingen de enige club in onze reeks die al twee keer kon winnen. Berchem pakte 1 op 6 en is dus nog op zoek naar de eerste overwinning. Tegen de 2e van vorig seizoen is dat geen sinecure, maar vorig jaar pakte geel-zwart wel de overwinning in Hasselt.

In het begin van dit jaar kon Berchem acht wedstrijden op rij niet winnen. Geel-zwart dreigde voor het tweede jaar op rij in een degradatiestrijd te belanden, maar plots wonnen we drie keer op rij, met onder meer een knappe zege bij Sporting Hasselt. Berchem speelde daar misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en kwam 0-3 voor, na doelpunten van Mauro en Saillart. Na een uur kwamen de Limburgers wel meer opzetten met onder meer een doelpunt en twee pogingen tegen het doelkader. Maar de einduitslag was 1-3, waardoor Berchem de onderste regionen achter zich liet en Sporting Hasselt de titeldroom uiteen zag spatten.

Kan Berchem ook dit seizoen Hasselt verrassen? Net als vorig seizoen drie doelpunten maken zal moeilijk worden. Berchem scoorde op de eerste twee speeldagen enkel vanaf de stip, terwijl Sporting Hasselt twee keer de nul hield. Onze yellow submarine moet nog wat op gang komen, hopelijk kunnen onze jongens in Hasselt een mooie prestatie neerzetten.

In de kern dezelfde namen als vorige week. Bij de jongeren die nu tot onze A-kern behoren, is er wel wat blessurelast. Roni Juniku heeft een gebroken voetbeentje en wordt dinsdag geopereerd. Ook Achraf El Addouly (verrekking bil) en Lex Loridon (verrekking lies) zijn niet fit. Met Mats Joris en Gregory Lambrechts gaat het de goede kant op. Joris, die in de bekermatch tegen Oostkamp een enkelblessure opliep, maakte zijn wederoptreden bij de beloften en Lambrechts mag de intensiteit op training opvoeren.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Spies, Vermeire, Peers, Nwokoro, Meseure, Mauro, Cornelissen, Vallez, Saillart, El Yazidi, Beirlant, Van Kruijssen, Temiz

Aftrap zaterdagavond om 20u in het Stedelijk Sportstadion in Hasselt.

Komaan Berchem!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Voorbeschouwing Berchem Sport – Wijgmaal

Voorbeschouwing Berchem Sport – Wijgmaal

Berchem Sport ontvangt morgen Olympia Wijgmaal. De voorbije wedstrijden speelde geel-zwart tegen teams die hoger gerangschikt staan, Wijgmaal daarentegen is

Lees meer