Voorbeschouwing: Verviers – Berchem Sport | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing: Verviers – Berchem Sport

📁 Voorbeschouwing 🕔20.augustus 2013
Voorbeschouwing: Verviers – Berchem Sport

Het heeft even geduurd, maar woensdagavond trekt het vernieuwde Geelzwart voor het eerst op verplaatsing. Na de mindere prestaties tegen Neerpelt en Bocholt is heel Berchem gebrand op een klinkende overwinning. Slachtoffer van dienst wordt het Waalse Verviers.

Op de eerste speeldag verloor Verviers, dat in de provincie Luik ligt, bij traditieclub Union Saint-Gilloise. De Brusselaars hielden de drie punten thuis na een 2-0 overwinning tegen groenwit. Voor een korte geschiedenis van RCS Verviétois verwijzen we je graag naar onze vooruitblik van een tijdje geleden.

Bij Berchem verwelkomen we deze week een nieuw gezicht. Aanvaller Jimmy Mulisa, die in het verleden bij o.a. Roeselare, St-Niklaas en Tubize speelde, wordt herenigd met zijn oude spitsbroeder Nicky Melkert. Mulisa was al op het Rooi te bewonderen tijdens de oefenwedstrijd tegen Beerschot Wilrijk, waarin hij goed was voor twee assists.

Tegen Bocholt bleef Lee Roy De Keersmaecker wegens een kleine blessure langs de kant. Hij trainde dit weekend opnieuw mee met de groep.

Coach Bart Selleslags stond ons naar goede gewoonte te woord. Gespreksonderwerpen van de dag: Bocholt, Verviers en Jimmy Mulisa.

Berchem verliest zijn eerste competitiewedstrijd tegen Bocholt. Je was zelf duidelijk ontevreden. Bart Selleslags: “Een gevoel van ontevredenheid en ontgoocheling hoort nu eenmaal bij het voetbal. Het was duidelijk dat we ons beste niveau niet gehaald hebben, maar ik wil het ook niet verder dramatiseren. Na de bekeruitschakeling tegen Neerpelt kwam de nederlaag ongelukkig. Zeker na een voorbereiding waar we op bepaalde momenten aan de supporters hebben getoond dat we kwaliteit in huis hebben. Die verwachtingen hebben zich niet vertaald in een overwinning. Er was wedstrijdcontrole langs onze kant, mede ook omdat Bocholt ons dat toeliet. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd te weinig beheerst en was er een gebrek aan initiatief. We leden te snel balverlies, waardoor we teveel de lange bal hanteerden. Het is helemaal niet onze intentie om die lange bal continu te gebruiken. We hebben wel doelkansen gecreëerd, met o.a. Melkert en Boujouh, maar globaal gezien, en dat hebben de supporters terecht ook gezien, hebben we te weinig op de mat gebracht. We mogen onszelf nu niet teveel druk gaan opleggen. Een prestatie als die van vorige week kan gebeuren, maar je moet er uit leren en ze nadien ook rechtzetten. Dit weekend hebben we zowel individueel als collectief die vaststellingen besproken. Er is hard gewerkt op training en de focus ligt nu op de verplaatsing naar Verviers, waar we gebrand zijn op een goed resultaat.”

Woensdagavond trekken we naar Verviers. Wat mogen we verwachten? Selleslags: “We trekken de taalgrens over, wat vaak een andere emotie aan het spel toevoegt. Het is een ploeg die veel bereidwilligheid toont en over de nodige kwaliteiten beschikt. Zowel technisch, en op vlak van gestalte en snelheid zijn ze goed voorzien. Verviers verloor zijn eerste wedstrijd op het veld van Union, wat uiteraard niets wil zeggen. Zij bekeren verder, dus daar hebben ze wel een goed resultaat neergezet. Het zal aan onszelf zijn om de wedstrijd beter te beheersen dan vorige week.

Deze week mochten we een nieuw gezicht verwelkomen op het Rooi. Jimmy Mulisa tekent voor een jaar bij Geelzwart. Selleslags: “Het is een late transfer, die enigszins al ingecalculeerd was. Het is niet zomaar een extraatje. Als je een transfer doet, stel je de vraag wat je van een speler individueel kunt verwachten. We vergeten echter ook het collectief niet. Wat Mulisa onze groep kan bijbrengen is even belangrijk. Wij verwachten van hem de nodige balvastheid en kracht vooraan. Zoals Mulisa reeds heeft laten zien tijdens de wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk, beschikt hij over een goede laatste pas en kan hij zijn doelpuntje meepikken. Hij kan ons collectief alleen maar ten goede komen. We moeten met de ganse club elk jaar beter worden, zoals we de voorbije drie seizoenen hebben gedaan. Daar kan je nu nog geen eindresultaat aan vastplakken, want dat is onderhevig aan verschillende omstandigheden. Ik geloof erin dat Mulisa de ideale toevoeging is aan deze groep.

Wie woensdagavond nog meewil met de supportersbus van Yells Army kan zich via deze link inschrijven. Vertrek om 17u30 aan de Chalet.

Tot woensdag in Verviers.

Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden