Voorstelling Lommel SK | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorstelling Lommel SK

📁 Voorstelling club 🕔25.juli 2017
Voorstelling Lommel SK

De derde tegenstander uit onze reeks die we voorstellen is Lommel SK, dat vorig seizoen nog Lommel United heette. De club heeft al enkele fusies achter de rug. Het verhaal begint in de jaren ’30. Dan worden Vlug & Vrij Overpelt en Lommelsche S.K opgericht. Overpelt wordt beschouwd als een club met een volks karakter en speelt overwegend in de nationale reeksen. In de jaren ’80 schopt de club het tot in tweede klasse.

Lommelse S.K doet nog straffer. Het rukt tussen 1978 en 1992 op van 1e provinciale naar 1e klasse. Vanaf 1986 heet de club K.F.C. Lommel S.K. In de jaren ’90 speelt de ploeg zelfs Europees voetbal (intertoto) en in 2001 haalt Lommel de bekerfinale. Die verliezen de Limburgers met 1-0 van Westerlo.

Daarna gaat het echter bergaf, financieel dan toch. In 2003 valt het doek voor KFC Lommel SK. De club staat voorlaatste in 1e klasse en gaat failliet aan het einde van het seizoen. Lommel fusioneert dan met Overpelt-Fabriek, op dat moment de naam van de als Vlug & Vrij Overpelt opgerichte club.

KVSK United Overpelt-Lommel wordt de nieuwe naam. Stamnummer 2554 wordt overgenomen van Overpelt, maar voetballen doet de nieuwe fusieclub wel in het stadion van Lommel.  KVSK United begint in 3e klasse en promoveert na twee seizoenen naar 2e klasse, om daar een vaste waarde te worden.

In 2010 volgt een nieuwe fusie. KVSK United gaat samen met KFC Racing Mol-Wezel en krijgt als nieuwe naam Lommel United, zodat de naam Lommel prominenter naar voren komt. In de daaropvolgende jaren komt Lommel nog een paar keer dicht bij promotie, maar 1e klasse wordt niet meer bereikt. Wel maken een aantal talentvolle Lommelse jeugdproducten zoals Hans Vanaken (Lokeren, Club Brugge) en Alessandro Cerigioni (OHL, Waasland-Beveren) de overstap naar 1e klasse.

Seizoen 2015/2016 is het laatste voor de competitiehervorming. Lommel slaagt er dat seizoen in de top 8 te behalen in tweede klasse, waardoor het in de zomer van 2016 in de nieuwe Eerste Klasse B van start mag gaan. Daarin eindigt Lommel United laatste met 12 punten achterstand op de voorlaatste. Dankzij de halvering van de punten en sterke prestaties in de play-downs weet Lommel het nog spannend te maken, maar het kan de degradatie niet meer ontlopen. De club komt dit jaar dus uit in de 1e Amateurreeks, maar wil wel als een profclub blijven werken. Lommel SK heeft dan ook de ambitie om snel terug te keren naar 1B en wierf trainer Wouter Vrancken aan om dat doel te helpen behalen. Wouter Vrancken was de voorbije jaren aan de slag bij Thes Sport en deed het daar uitstekend. Vrancken leek vorig seizoen met Thes Sport lang op weg naar de titel, maar uiteindelijk bleek één club sterker. U weet vast wel wie.

Korte beschrijving:

Clubnaam: Lommel SK

Gesticht: 2003 (fusie)

Clubkleuren: groen-wit

Stadion: Stedelijk Sportstadion (Lommel)

Positie eindklassement ’16-’17: 8e  en laatste met 18 punten uit reguliere competitie

Trainer: Wouter Vrancken

Deel dit artikel met vrienden