VV Vosselaar – Berchem Sport  1-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

VV Vosselaar – Berchem Sport 1-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔25.november 2018
VV Vosselaar – Berchem Sport  1-3

Twee schitterende doelpunten kleurden een wedstrijd die niet meteen voor een schoonheidsprijs in aanmerking kwam. VV Vosselaar stond dan ook als stug geseind, een moeilijk te bekampen ploeg. “Ik heb ze twee weken geleden bezig gezien tegen Bocholt,” vertelde Kevin Van Haesendonck na afloop, “De Limburgers hebben hier tot in de laatste minuut moeten knokken om uiteindelijk met veel moeite met 1-2 te winnen. Deze zege doet dan ook erg veel deugd.

De eerste helft bood weinig vermaak, was bij momenten stevig, maar bovenal rommelig. De weinige kansen waren voor de thuisploeg. Een uitgespeelde, maar niet voldragen aanval en twee goed geplaatste vrijschoppen van kort voor het doelgebied. Telkens zat Brosens, die nog steeds sukkelt met een pijnlijke ontsteking van de slijmbeurs, er gepast tussen. Berchem stelde daar maar één doelpoging tegenover, in de slotminuut, maar die was wel meteen raak. Een onhoudbaar vluchtschot van Saillart zette geelzwart op een ideaal moment op voorsprong.

Na de pauze kwam de thuisploeg al gauw met tien te staan. Een cynisch applausje in de richting van de scheidsrechter was goed voor een tweede keer geel. Onnodig streng, maar ook niet meteen een slimme reactie, wetende dat een onzekere scheidsrechter Van Uffelen tijdens de eerste helft al enkele vreemde beslissingen had genomen en kwistig met de kaarten had gestrooid. Hij zou uiteindelijk op 9 afklokken, waarvan 4 voor Berchem. De man-mindersituatie bracht Vosselaar echter niet van de wijs. Een minuut later stonden de bordjes al gelijk. De thuisploeg kreeg teveel ruimte, de eerste man voor doel mistte nog, een gevolgde medespeler schoot vanop een twaalftal meter de 1-1 droog binnen.

De gelijkmaker deed de wedstrijd zichtbaar deugd. Bij momenten kregen de toeschouwers aardige flitsen te zien. Zo trok Absisan na 17 minuten een streep vanop 20 meter tot in de bovenhoek van het doel: 1-2. Het inspireerde een aantal ploegmaats om hetzelfde te doen. Een schot van Meseure werd in eerste instantie gelost door de doelman, de herneming van Saillart, vanuit een zeer scherpe hoek, werd van de lijn gekeerd. Diezelfde Saillart besloot na 20 minuten een aanval over verschillende stations iets te onbesuisd over.

Aan de overkant drukte Vosselaar Berchem soms minutenlang op de eigen helft waarbij het, ondanks het mannetje minder, vaak erg veel vrijheid kreeg. Maar het gevaar kwam toch vooral van Berchem. Met nog een dikke tien minuten op de klok werd Saillart neergehaald in het doelgebied. Omdat van Kruijssen enkele minuten eerder was ingeruild voor Hamdi, plaatste de nummer twee in de penalty-pikorde, Greg Carrez, zich achter de bal. Zijn trap ging op de paal. Vijf minuten later mistte hij van dichtbij een tweede kans om de match in een definitieve plooi te strijken.

In de slotfase kwam Berchem er nog slechts sporadisch uit, maar ook nu weer toonde het zich het meest efficiënt. Een voorzet van Vallez, die een minuut eerder was ingevallen, vond Hamdi die de 1-3 eindcijfers vastlegde.

Berchem breit hiermee een vervolg aan een sterke reeks en boekt een belangrijke zege waardoor het zich naast Sint-Niklaas op de zesde plaats hijst. Vosselaar dat met winst over Berchem had kunnen springen, sluit de middenmoot af, maar behoudt wel nog een ruime voorsprong op het kwartet afhakers.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, van Kruijssen (75’ Hamdi), Absisan, Maluka Bimbo, Meseure, Vande Velde, Sailart (88’ Vallez), Nwokoro, Carrez (90’ Peers)

Doelpunten: 45’ Saillart 0-1, 55’ 1-1, 62’ Absisan 1-2, 89’ Hamdi 1-3

Geel: Saillart, Vande Velde, Nwokoro, Absisan

Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels