“We zoeken nog een spelverdeler” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

“We zoeken nog een spelverdeler”

📁 Clubnieuws, Nieuws A-kern 🕔21.juni 2021
“We zoeken nog een spelverdeler”

 

Zaterdag 17 juli begint de A-kern aan de voorbereiding van het seizoen 2021-2022. De hoogste tijd om een kopje koffie te drinken met onze hoofdcoach Geert Emmerechts en te peilen naar zijn verwachtingen.

Het seizoen 2020-2021 was door de coronapandemie heel snel afgelopen. Slechts drie competitiewedstrijden (Wijgmaal uit en thuis tegen Londerzeel en Lyra-Lierse) en twee bekerwedstrijden (Turnhout en Lyra-Lierse). Dat lijkt intussen een eeuwigheid geleden.
De eerste training op 17 juli vindt plaats in Berchem, voor alle volgende wordt uitgeweken naar het Sportcentrum Brieleke in Wommelgem omdat de grasmat van ons oefenterrein recentelijk werd vernieuwd.
Al in het weekeinde van 14 en 15 augustus staat een bekerwedstrijd op het programma. De competitie start in het eerst weekeind van september.

Tevreden over de slagkracht van de A-kern?
We hebben een evenwichtige kern, zeker wat kwaliteit betreft maar niet qua ervaring. Het is de eerste keer dat we spelers van Jong Berchem integreren in de A-kern. Hiermee brengen we de filosofie van de club – spelers opleiden en kansen bieden – in de praktijk. Dat we nog meer dan vroeger de klemtoon leggen op de jeugd gebeurt ook om financiële redenen. Corona heeft de meeste clubs financieel zwaar getroffen. Sponsoren die afhaakten, geen inkomsten uit de horeca.

Er zijn wel wat ervaren spelers vertrokken…
Met Spies, Illias, Reangelo, Mauro en Appels zijn we inderdaad ervaring kwijtgeraakt. Arno De Kuyffer is naar Lokeren-Temse vertrokken. Tom Vermeire, Bart Cornelissen, Light Nwokoro, Brent Peers en Jeroen Van den Driessche zijn nu de oudere spelers van de kern. Mats Joris is na een uitje naar Cappellen weer op het oude nest.

Wie wordt de eerste doelman?
We beschikken met Byron Van Buynder , Kevin Truyts en Amaury Verdruye over drie volwaardige keepers. Met de zestienjarige Ruben Dyckmans hebben we een veelbelovend talent aan ons kunnen binden. Onder de hoede van keeperstrainer Bob Peeters kan Ruben de nodige stappen zetten richting Jong Berchem.

Wat is de doelstelling voor het komende seizoen?
Fris en aanvallend voetbal met veel doelpunten. Dat verwachten onze trouwe supporters. We zoeken nog wel een spelverdeler. Vijf teams zullen er in onze reeks bovenuit steken. De andere zijn aan elkaar gewaagd. Details zullen bepalen op welke plaats Berchem zal eindigen.

Voortaan speelt Berchem op zaterdagavond. Akkoord?
Dat is een goede beslissing. Ik ben overtuigd dat je op een zaterdagavond meer jong publiek trekt dan op een zondag. Bijkomend pluspunt: de spelers krijgen een rustdag voor ze maandag weer aan de slag of naar school moeten.

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels