Bas Saillart: “we moeten zuiverder voetballen” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Bas Saillart: “we moeten zuiverder voetballen”

📁 Interview 🕔07.september 2019
Bas Saillart: “we moeten zuiverder voetballen”

Voor de seizoensopener van Berchem tegen Hades werd Bas Saillart vrij verrassend door coach Magerman aan de kant gehouden. Voor de match op Vosselaar kwam Bas dan weer wel aan de aftrap. Hij vocht voorin als winger voor wat hij waard was, maar kreeg te weinig steun en stond dan ook vaak tegen een overmacht.

“Dit leek ons moeilijk voor jou vandaag?”

“Dat kan je wel zeggen ja. We hadden dit harde soort voetbal van Vosselaar verwacht. Het was bikkelen voor elke bal. We zijn globaal gezien teveel meegegaan in hun spel, en hebben daardoor vergeten te voetballen. Als je dan als verliezer het veld afgaat, dan weet je meteen waar je staat natuurlijk. Een goed gevoel houden we hier niet aan over.”

“We wisten niet goed of je al dan niet aan de aftrap zou verschijnen. Uiteindelijk was dat dus wel het geval. Was je geprikkeld?”

“Ik was heel geprikkeld, ja. Ik had het gevoel dat ik vandaag moést presteren. Maar bij de tegenstander was iederéén geprikkeld. We hebben Vosselaar vorig jaar tweemaal verslagen in de competitie, en zij waren er duidelijk op gebrand om dat recht te zetten. En wij waren vorige week met heel de ploeg  teleurgesteld met dat ene puntje slechts, dus wilden we hier ook wel voor de driepunter gaan.”

“Uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik vandaag vaak alleen stond. Die laatste bal kwam altijd veel te onzuiver, en dan kan je de acties niet maken die je zou willen maken, en je raakt ook niet echt in het samenspel betrokken. We moeten dus dringend veel zuiverder spelen. In heel de wedstrijd trapten we slechts 3 à 4 keer op doel. Dan weet je dat je als collectief niet genoeg gebracht hebt.”

“Wat zijn jullie vooruitzichten, met een confrontatie tegen twee toppers in het verschiet?”

“Dat zal niet makkelijk worden, want zowel Hasselt als Tienen zijn titelfavorieten. We moeten het week per week bekijken. En ‘verplicht’ is een groot woord, maar met slechts 1 op 6 hebben we toch het gevoel dat we volgende week op Hasselt voor die 4 op 9 dienen te gaan. Anders komen we in de verdrukking, en lopen we achter de feiten aan. We gaan er alles aan doen om dat te vermijden. En de week erna zal het ons hopelijk deugd doen om eindelijk echt thuis te kunnen spelen. Voor ons betekent dat toch iets speciaals, en voor de tegenstander is het Rooi zeker niet de leukste plek om te gaan voetballen. We zullen zien wat de thuissfeer ons dan extra kan brengen. Maar…eerst dus op naar Hasselt!”

Deel dit artikel met vrienden