Berchem komt op FC Nijlen niet verder dan 1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem komt op FC Nijlen niet verder dan 1-1

📁 Oefenwedstrijd 🕔27.augustus 2018
Berchem komt op FC Nijlen niet verder dan 1-1

De laatste oefenwedstrijd van KBS voor de aanvang van de competitie werd in en tegen Nijlen gespeeld. En hoezeer een aantal geelzwarte spelers ook zwoegden om het verschil te maken met een stugge thuisploeg,  uiteindelijk hobbelden beide teams zich  naar een al bij al toch wel flets ogende 1-1 remise.

Opschudding in de 20ste minuut toen middenvelder Amin Kabir bij een ronduit gemene Nijlense tackle vol op de enkel geraakt werd. Hoelang onze middenvelder in de lappenmand zal liggen is  uiteraard nog niet geweten, maar dat de gekwetstenboeg voor een tijdje wordt uitgebreid is al wel duidelijk. De rest van de eerste helft verliep dan ook soms wat grimmig aan beide kanten. Op sportief gebied waren er enkel kansen voor Berchem: Hamdi schoot een vrijschop nipt naast, Maluka’s schot strandde op een zweefsprong van de puik keepende lokale doelman, en van Kruijssen kreeg net voor rusten de bal maar niet over de lijn.

Zelfde scenario in de tweede helft. Michiels kraakte zijn schot waardoor de doelman verrast werd en de bal slechts gedeeltelijk kon afweren, maar de herneming van Carrez schoof  langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Ook de hard werkende Maluka bleek weer ongelukkig in de afwerking, maar na drie-kwart wedstrijd kon Ilias Hamdi bij een zoveelste geelzwarte doelkans de bal toch onhoudbaar tegen het net jagen. Er kwamen nog halve kansen na mooie individuele nummertjes van van Kruijssen en Maluka, maar met nog een kwartiertje te gaan mocht de thuisploeg vanop de stip een wel bijzonder goedkope strafschop verzilveren.

Positief is dat KBS heel wat inzet toonde en op het kleine, oneffen veld een aardig aantal kansen bijeen wist te sprokkelen. Minder tevredenheid bieden de afwerking van die kansen en het weinig benijdenswaardige feit dat er ondertussen een volwaardig middenveld noodgedwongen vanuit revalidatiestand  dient toe te kijken. Om het dan nog maar even niet te hebben over onze stadionperikelen.

We kunnen moeilijk zeggen dat het zonnetje momenteel schijnt boven het Rooi, een reden te meer om er vanaf zaterdag ‘vollen bak’ tegenaan te gaan. Spelers, supporters  én bestuur: we laten de moed niet zakken. Leve Berchem Sport !

Opstelling: Appels, Van den Driessche, Peers (46′ Michiels), Vande Velde, Nwokoro, Geenens, Absisan, Kabir (20′ Maluka), Hamdi (68′ Saillart), van Kruijssen, Carrez (68′ Audin)

Doelpunten: 67′ Hamdi 0-1; 75′ 1-1 (strafschop)

Geel: Absisan

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

City Pirates en Berchem doen een 1-2’tje

De oefenwedstrijd van woensdag 21/8/2019 op City Pirates werd door KBS gewonnen met 1-2. Gedurende  de eerste helft had Berchem niet al te veel problemen

Lees meer