Berchem – KVW Zaventem: 3-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem – KVW Zaventem: 3-2

📁 Voetbalnieuws 🕔27.november 2013
Berchem – KVW Zaventem: 3-2

Onder het oog van sfeervolle aanhang heeft Geelzwart de huidige leider in derde B verslagen. Met mooi voetbal speelde de thuisploeg zich naar een knappe 3-2 overwinning tegen Woluwe-Zaventem. We kruipen weg uit de gevarenzone en staan gedeeld twaalfde.

Berchem begon sterk aan de partij. Van het grote klassementsverschil was maar weinig te merken. Na twaalf minuten mochten de Berchemsupporters een eerste keer juichen. De Keersmaecker trapte een vrijeschop knap tegen de dwarsligger, en de goed gevolgde Van Dessel, die opnieuw meespeelde na een weekendje schorsing, had het leer maar binnen te koppen. Aan de overkant werd een bezoekende spits de bal afgesnoept, waarna scheidsrechter Ottevaere onbegrijpelijk naar de stip wees. Gelukkig voor een sterk Berchem haalde doelman Merckx de bal uit de rechterhoek. De thuisploeg liet de leider weinig toe en ging met een verdiende 1-0 op de bordjes naar de kleedkamer.

Meteen na rust verdubbelde Berchem de score. Van den Heuvel trapte, na wat geharrewar in de vijandige zestienmeter, de voorzet van Verstraeten voorbij goalie Vujadinovic. Woluwe-Zaventem moest op zoek naar de aansluitingstreffer, en vond die ook. De ingevallen Quahabi trapte de 2-1 voorbij Merckx. Een kwartier minuten later kreeg Berchem het deksel op de neus. De Koninck kon de doorgebroken Weynants niet meer afstoppen en zag het leer langs de Berchemdoelman in goal hobbelen. De thuisploeg was niet meteen onder de indruk en trok onder aanmoediging van een enthousiaste spionkop opnieuw in de aanval. Een kwartier voor tijd werd Van den Heuvel neergemaaid in het strafschopgebied, en ook Geelzwart mocht het van op de stip proberen. Van Dessel knalde het leer hard tegen de netten, en zette Berchem weer op voorsprong.

Berchem wint verdiend van leider Woluwe-Zaventem en klimt op naar plaats twaalf. Volgend weekend trekken we naar streekgenoot Cappellen, alwaar ongetwijfeld weer heel wat Berchemsupporter hun ploeg zullen komen aanmoedigen.

1-0 (12′ Van Dessel)
2-0 (48′ Van den Heuvel)
2-1 (56′ Quahabi)
2-2 (73′ Weynants)
3-2 (77′ Van Dessel – penalty)

BERCHEM: Merckx, De Koninck, Dierickx, Paridaans, Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Van Dessel, Verstraeten (74′ Boujouh – 87′ Haesevoets), Claessens, Van den Heuvel (85′ De Cock), Mulisa

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels