Berchem Sport pakt uit met voetbalschool | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport pakt uit met voetbalschool

📁 Clubnieuws, Jeugd 🕔21.juni 2021
Berchem Sport pakt uit met voetbalschool

Berchem Sport Talents Academy (BSTA). Dat is de naam van de voetbalschool waarmee hoofdcoach Geert Emmerechts, T2 Nico Van Uytsel en jeugdcoördinator Robin Hellemans op donderdag 1 juli van start gaan. De school staat open voor alle voetballers in de leeftijdscategorie van tien tot negentien jaar. “Voor welke club je speelt, maakt niet uit”, onderstreept Geert Emmerechts.

De bedoeling van de academie is om de technische vaardigheden van jonge spelers in kleine groepjes significant te verbeteren. Dat betreft niet alleen de basistechniek maar ook de snelheid van uitvoering, het gebruik van beide voeten en het koppen.

Via de school hopen de drie enthousiaste initiatiefnemers spelers aan Berchem te kunnen binden en te laten doorstromen naar het eerste elftal. “KBS heeft het roer noodgedwongen omgegooid en zet nu vooral in op de jeugd, ondersteund door enkele ervaren spelers”, licht Geert toe.

Interprovinciale en elite jeugdspelers die zich goed willen voorbereiden (conditie en balgevoel) op het nieuwe seizoen kunnen zich inschrijven voor tien avondtrainingen gespreid over de periode van 3 tot 16 juli. Elke trainingsdag zijn er twee sessies: van 17 u tot 18.15 u voor de U15 tot en met U17 én van 18.45 u tot 20 u voor de U19 tot en met de U23. De trainingssessies vinden plaats op het kunstgrasveld van KBS. Inschrijven voor minimaal vijf trainingen kan via stage@berchem-sport.com

Over de start van de voetbalschool in september leest u binnenkort meer.

 

2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels