Berchem Sport – RC Hades Hasselt  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – RC Hades Hasselt 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔01.september 2019
Berchem Sport – RC Hades Hasselt  1-1

Berchems eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het … Jef Mermansstadion in Merksem, zal enkel om die reden de geschiedenisboeken in gaan. Net zoals aan de tribunes van het Ludo Coeckstadion, die volgens het wel erg zelfzekere kabinet van de sportschepen nochtans vrijdag klaar zou moeten geweest zijn, is er ook aan de ploeg van trainer Magerman nog wat werk aan de winkel.

De grootste verrassing van de wedstrijd viel al voor aanvang te noteren. Jelle van Kruijssen, enkele dagen geleden nog aangekondigd als onbeschikbaar, stond meteen aan de aftrap en zou na de rust ook Berchems enige doelpunt scoren.

De match begon pittig met na tien minuten een aanval van Vallez op de linkerflank. Helaas maakte hij de verkeerde keuze door zelf af te drukken, terwijl van Kruijssen voor doel uitstekend was gevolgd. De hoekschop die hieruit voortvloeide werd door Mauro een half metertje over gekopt.

Enkele minuten later moest Mauro luid vloekend met een hevig bloedende neus verzorgd worden. Het gevolg van een onzacht contact met een elleboog in het eigen doelgebied.

Even voor het halfuur moest Hades met tien verder nadat Meseure, volgens ref Timmermans alleen op doel af, foutief werd afgestopt. Maar zoals een oude voetbalwijsheid het stelt, gaat vaak net de ploeg in ondertal beter voetballen. Vijf minuten na de betwiste fase maakten de bezoekers er met een zwabberend afstandsschot 0-1 van.

Berchem deed te weinig met de man-meer-situatie. De opdracht op het veld breed te houden en regelmatig van flank te wisselen lukte nog aardig, maar de laatste pass of actie kwam er nooit uit. Een vrijschop van Meseure, kort na de achterstand, viel perfect, maar geen enkele geelzwarte die er een hoofd of een voetje tegen kon zetten. En een krulbal van El Yazidi, vlak voor de rust, krulde net niet voldoende om in de bovenhoek binnen te gaan.

Zelfde beeld na de rust, toen El Yazidi al meteen de gelijkmaker voor de voeten gelegd kreeg van Cornelissen, maar weinig overtuigend naast trapte. Diezelfde El Yazidi lag na een klein kwartier wel aan de basis van de gelijkmaker. De scheidsrechter aarzelde niet toen hij in de zestien onderuit werd gelopen, van Kruijssen kende geen aarzeling vanop de stip.

Van beter gaan voetballen was echter geen sprake. De enige kansen van de wedstrijd waren nog voor de bezoekers die eerst van erg dichtbij misten en op het eind bijna nog gevleid met de drie punten aan de haal gingen toen een vrije trap door de Berchemdefensie hard werd weggekeild op de rug van een ploegmaat en daardoor nog bijna in eigen doel caprioleerde.

Berchem: Appels, Van den Driessche (80’ Beirlant), Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen (57’ Sailllart), Meseure, Vallez, Spies, Mauro, Peers

Doelpunten: 32’ 0-1, 59’ van Kruijssen 1-1 (pen.)

Geel: El Yazidi, van Kruijssen, Mauro, Beirlant, Meseure

Scheidsrechter: Jonas Timmermans

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels