Berchem Sport – VV Vosselaar  5-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Berchem Sport – VV Vosselaar 5-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔14.april 2019
Berchem Sport – VV Vosselaar  5-0

Wie Parijs-Roubaix verkoos boven Berchem-Vosselaar heeft zich vanmiddag een alleraardigst voetbalmiddagje door de neus geboord. Vijf mooie doelpunten, knap combinatievoetbal zonder zelf kansen weg te geven. En als we dan toch één minpuntje moeten aanhalen, de verwarming op de tribune had enkele graadjes hoger gemogen. We voegen het toe aan het lastenboek @stadantwerpen.

Geen twee zonder drie. Berchem Sport boekte tegen Vosselaar zijn derde overwinning op rij, de zesde wedstrijd op rij zonder verlies. Na bijna een half jaar van niet ophoudend blessureleed kan geelzwart eindelijk met de ploeg aantreden waarmee het het seizoen had moeten starten. Appels, Meseure, Kabir, Vallez en Mauro zijn stilaan allen terug op volle sterkte en dat laat zich zien.

Net als tegen Hasselt noteerden we één minder kwartiertje, niet het laatste deze keer, maar het aanvangskwartier waarin de bezoekers het meest gedreven uit de startblokken kwamen. Zonder gevaar evenwel. De eerste doelkans was voor Berchem, toen Absisan na 9 minuten de paal trof. De volgende twee kansen leverden evenveel doelpunten op. In minuut 22 speelde Absisan Saillart aan op rechts, die zette voor naar van Kruijssen die aan de tweede paal Berchem op voorsprong trapte. Alles in één tijd astemblief! Geen vijf minuten later ontfutselde van Kruijssen een slecht onderschepte bal aan een Vosselaarse middenvelder. Op weg naar doel omspeelde hij één verdediger om vervolgens de doelman op het verkeerde been te zetten en netjes af te leggen aan de goed gevolgde Carrez die zonder aarzelen de score verdubbelde.

Het enige Kempense gevaar kwam er vlak voor de rust, toen Appels een vrijschop op de rand van de 16 uit de hoek ranselde.

De tweede helft kon niet beter beginnen. Meteen na de herneming legde Absisan breed op van Kruijssen. Diens mannetje miste zijn interceptie, waardoor van Kruijssen van kortbij de 3-0 onder de doelman kon duwen. En net als in de eerste helft liet ook nu de tweede treffer niet lang op zich wachten. Een snelle tegenaanval van Kabir belandde opnieuw voor de voeten van van Kruijssen die deze keer hoog in doel besloot: 4-0.

De sympathieke Noordbrabander had al een oneigenlijke hat trick op zijn naam staan, maar maakte er uiteindelijk nog een echte van. Twintig minuten voor tijd diepe bal van Kabir, een verdediger die zich mistrapte, de Vosselse doelman die naast de bal greep. Van Kruijssen liet zich er niet door van de wijs brengen, nam het geschenk in dank aan, werd daarbij vastgehouden door de doelman, maar wist zich met man en al te draaien en met een ruime boog nummer vijf te doelen.

De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen: een kopbal van Vande Velde strandde op de doelman (61’), een schot van Kabir ging rakelings naast (83’), ook de ingevallen Beirlant besloot iets te vroeg en naast (84’), een vrijschop van Mauro miste op een halve meter na het doel (84’), Nesta besloot een knappe aanval van van Kruijssen iet te onbesuisd over (90’) en een lobje van van Kruijssen zelf belandde in het dak van het doel (91’). Leuke dingen voor de mensen!

Voor de volledigheid: Vande Velde pakte zijn derde gele kaart en scheidsrechter Patrouille, die niet echt veel werk had, floot een prima wedstrijd.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, van Kruijssen, Absisan, Kabir, Meseure (52’ Nwokoro), Vande Velde, Saillart (74’ Beirlant), Mauro, Peers, Carrez (70’ Vallez)

Doelpunten: 22’ van Kruijssen 1-0, 26’ Carrez 2-0, 46’ van Kruijssen 3-0, 49’ van Kruijssen 4-0, 71’ van Kruijssen 5-0

Geel: Vande Velde

Scheidsrechter: Tom Patrouille

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels