Diegem Sport – Berchem Sport  1-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Diegem Sport – Berchem Sport 1-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔08.december 2019
Diegem Sport – Berchem Sport  1-1

Met 22 punten uit 9 wedstrijden is Diegem zonder discussie één van de sterkste ploegen van het moment. Zelfs met tien maakten ze het Berchem behoorlijk moeilijk in een wedstrijd die tot de laatste minuut alle kanten op kon, maar uiteindelijk bleef steken in een gelijkspel waar beide team vrede mee kunnen nemen.

De thuisploeg begon sterk en domineerde het eerste kwartier. Na 25 seconden werd een eerste doelkans van heel dichtbij naast gekegeld. Tien minuten later werd een perfect voor doel gedropte vrijschop in hoekschop verwerkt.

Ondanks het uitvallen van Van den Driessche met een verrekking, hetstelde Berchem het evenwicht. Uitgesproken doelkansen waren er nog weinig, tot in minuut 38 Spies een vrijschop van El Yazidi, wegens aangeschoten handspel, binnenkopte.

Een onderling oorlogje tussen Meseure en zijn nummergenoot bij Diegem had kort voor de pauze een uitsluiting kunnen opleveren. Uiteindelijk hield Meseure er even later een domme gele kaart aan over waarna hij in de tweede helft nog weinig risico nam. De coach van de thuisploeg hield zijn nummer 13 aan de rust wijselijk binnen. Maar de kiem voor een grimmige tweede helft waren toen al gelegd.

Precies dat gerommel, met veel duw-, trek- en duikwerk, bracht de volledige Berchemdefensie even uit concentratie, waardoor een thuisaanvaller alleen op Appels kon afstormen. Die haakte zijn tegenstander en voorkwam daardoor in eerste instantie een doelpunt, maar moest zich op de logische strafschop alsnog gewonnen geven. 1-1 na 54 minuten.

Ook Mauro moest even later de noodrem bovenhalen op een snelle groenwitte uitbraak. Diegem stond intussen al met een man minder na een rode kaart voor een drieste reactie. Ondanks die man-mindersituatie voerde de thuisploeg de druk op, waarbij Appels enkele malen gepast moest tussenkomen.

Berchem kreeg ook nog kansen. Vallez trof de onderkant van de lat, na een mooie aanval van Beirlant. Mauro zag zijn rebound in hoekschop gaan. Vijf minuten voor het einde werd van Kruijssen onderuit getrokken bij één van zijn schaarse acties in het doelgebied. In de slotminuut trapte hij een laatste kans van dichtbij over.

Scheidsrechter Vanboven was de zwakste man op het veld. Tijdens de eerste helft vergat hij om zijn autoriteit te tonen, waardoor het spel op zeker moment een grimmig randje kreeg. Na de pauze compenseerde hij de ene verkeerde beslissing met de volgende. Zo ontsnapte Nwokoro aan een tweede gele kaart en kwam Diegem op het einde goed weg na een strafschopovertreding op van Kruijssen.

Op de tribune kreeg de Berchem-aanhang in de tweede helft heel wat vocaal weerwerk van de thuissupporters wat er mee voor zorgde dat de spanning er tot het laatste fluitsignaal in bleef.

 

Berchem: Appels, Van Den Driessche (17’ Vallez), Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Meseure, Spies, Beirlant, Mauro (85’ Cornelissen), Peers, Nwokoro (75’ Joris)

Doelpunten: 38’ Spies 0-1, 54’ 1-1 (pen.)

Geel: Meseure, Nwokoro, Mauro, Cornelissen

Scheidsrechter: Thomas Vanboven

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer