FC Berlaar-Heikant – KBS 1-4 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

FC Berlaar-Heikant – KBS 1-4

📁 Oefenwedstrijd, Verslag wedstrijd 🕔19.augustus 2020
FC Berlaar-Heikant – KBS 1-4

In zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen nam Berchem met 1-4 vlot de maat van FC Berlaar-Heikant (3de nationale).

Op de werkelijk onberispelijke grasmat in “Balderhei”  waren alle ingrediënten  aanwezig om na maanden vol corona-ellende nog eens een echte voetbalmatch te spelen. Behalve de cornervlaggen dan, vier kleine vergetelheden die na een vijftal minuten spelen alsnog werden rechtgezet. Goden én cornervlaggen moeten nu eenmaal hun getal hebben…

Onze goden dan. Coach Geert Emmerechts opteerde voor deze eerste oefenwedstrijd in elke helft voor een mix van vaste waarden en beloften, waardoor dus alle 22 spelers elk 45 minuten konden aantreden. De eerste helft kenmerkte zich door een al bij al steriel Berchems overwicht. Iliass El Yazidi kreeg op het halfuur de kans om de score te openen maar miste van dichtbij, waarna in de 42′ Tom Vermeire een knappe actie opzette doorheen het centrum en na een 1-2’tje met Finn Keisers  genadeloos afrondde. Ruststand 0-1, waarbij van de nieuwe spelers vooral Neiman, Tindemans en Keisers zich met gretige acties wisten te onderscheiden.

Na de rust overheerste het Berchems middenveld een ietsje minder, maar des te gevaarlijker werd KBS op de flanken met Beirlant en Reangelo in de ploeg. Vanuit de draai scoorde Leander Beirlant meteen heel knap de 0-2. KBS liet na slap verdedigen de Heikanters terug in de wedstrijd komen, maar uiteindelijk bleek dit de enige kans die echt werd weggegeven. Reangelo ‘Papi’ Manuel schoof wat later de bal onbaatzuchtig door naar Ayoub El Makhoukhi die resoluut afwerkte, en meteen lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi.

De lokale doelman ranselde in de slotminuut nog een strafschop van Reangelo Manuel uit de benedenhoek, maar in de allerlaatste seconden kon Leander Beirlant na een mooie assist van Thomas Verstraelen nog zijn tweede van de avond potten en hiermee de 1-4 eindstand vastleggen.

 

Berchem speelde in de eerste helft met

Appels, Van Den Driessche, Neiman, Vermeire, El Yazidi, Tindemans, Cornelissen, Aheyenka, Swennen, Keisers en Mauro

en in de tweede helft met

Van Buynder, De Kuyffer,  Manuel, Verstraelen, Spies, El Makhoukhi, Beirlant, Peers, Nwokoro, Dupont en Germonprez

Doelpunten: 42′ Vermeiren 0-1 / 47′ Beirlant 0-2 / 65′ 1-2 / 75′ El Makhoukhi 1-3 / 90′ Beirlant 1-4

Geel voor Mauro, Beirlant en Spies.

 

2.12.0.0
2.12.0.0
Deel dit artikel met vrienden