Het debuut van nr.11, of waarom onze ‘grote poort’ mocht blijven staan | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Het debuut van nr.11, of waarom onze ‘grote poort’ mocht blijven staan

📁 Geen categorie 🕔21.januari 2019
Het debuut van nr.11, of waarom onze ‘grote poort’ mocht blijven staan

We zeggen het op voorhand: het laatste wat we hier willen doen is een jonge speler ‘zot van glorie’ maken.Toch zagen we zelden een zogenaamd ‘eigen jeugdproduct’  in ons eerste elftal debuteren zoals Leander Beirlant dat zondag deed tegen VW Hamme. De “grote poort” van ons afgebroken stadion mocht blijven staan… wel, onze jonge nr. 11 stapte er simpelweg door naar binnen.  Oud-spelers John Vercammen en Eddy Crocaerts, een andere nummer 11 van weleer, wilden na de wedstrijd maar al te graag met “de man van de match” op de foto. Dat het team in de laatste minuten van de wedstrijd een zekere zege toch nog uit handen liet glippen, dienen we er spijtig genoeg bij te nemen.

Onze 19-jarige debutant bleek bij zijn eerste persbabbel ook te kunnen praten zoals hij voetbalt: zonder complexen.

Webteam: We zagen al wat flitsen van jou in enkele oefenwedstrijden voor aanvang van het seizoen en tijdens de winterstop. En vandaag was er dan tot veler verrassing je competitiedebuut in het eerste elftal. En wat voor een debuut…

Leander: Ja, het liep allemaal heel vlot. Om te beginnen kon ik onmiddellijk tegenscoren na dat vroege doelpunt van Hamme. Met mijn hoofd dan nog. Dat moet toch al wel heel lang geleden zijn, ik kan het me zelfs niet direct meer herinneren wanneer precies.

Webteam: Het leek wel of je al jaren in het team meedraait. Had je dan geen last van zenuwen of zo?

Leander: Ik wist van vrijdag al dat ik zou mogen starten. Dat maakte me al meteen heel ‘content’.  Ik kreeg ook meteen het vertrouwen van alle andere spelers, die me gewoon zegden dat ik mijn ding maar moest doen. Dit alles moet me een positieve boost gegeven hebben, en maakte ook echt dat ik zonder zenuwen de wedstrijd kon aanvatten. Het was wel spekglad, meer schaatsen dan voetballen, zeker op de flank waar ik het meest actief was. maar met mijn vrij kleine gestalte was dat uiteraard in mijn voordeel, zo dicht bij de grond.

Webteam: Ben je al lang bij KBS? En heb je lang uitgekeken naar deze dag?

Leander: Van mijn elfde. Dat zijn dus al heel wat jaren en dit was dan inderdaad ook een dag waar ik al heel lang naar uitkeek. Jammer echter van het scoreverloop, want deze match moesten we altijd winnen. Na die 3-1 voelden we echter dat we de controle meer en meer aan het verliezen waren. Bij de 3-3 voetbalden we plots weer beter en scoren we, maar werden daarna toch nog weer  achteruit gedrukt.

Webteam: Je speelde heel vernuftig, vaak met mooie doorsteekpasjes, en je lange voorzetten kwamen ook goed. Is dat jouw manier van spelen?

Leander: Ik probeer dat altijd, op een gevarieerde manier gevaar te creëren en de bal telkens zonder dralen voor doel te brengen. Vandaag lukte dat allemaal, ik zat onmiddellijk goed in de wedstrijd. Maar het veld is veel groter, het spel gaat  veel sneller en de duels zijn veel fysieker. Een kwartier voor het einde voelde ik dan ook krampen opkomen en heb ik zelf om een wissel gevraagd.

Webteam: Wat is je ambitie nu, na dit bijzonder mooie debuut?

Leander: Voor dit seizoen is dat duidelijk maar één ding: zo vaak mogelijk mogen meespelen. En daarna zien we wel wat de toekomst brengt.

Webteam: Bedankt Leander, en nog veel succes bij KBS!

Deel dit artikel met vrienden