Heur-Tongeren – Berchem Sport  0-4 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Heur-Tongeren – Berchem Sport 0-4

📁 Verslag wedstrijd 🕔09.december 2018
Heur-Tongeren – Berchem Sport  0-4

Een overwinning bij de voorlaatste lag in de lijn der verwachtingen. Maar het had net zo goed anders kunnen verlopen. Heur-Tongeren, dat vorige week op Cappellen een 2-0 achterstand omboog in de tweede seizoenszege, begon bijzonder snedig. Met iets meer geluk en zonder een alweer zeer sterke Brosens, had het na 10 minuten zomaar 2-0 kunnen voorstaan.

We zagen het dit en afgelopen seizoen zelf al vaker dan ons lief was: niet slecht spelen, niet onaardig combineren, kansen creëren maar ze niet afmaken en bij de eerste tegenstoot het deksel op de neus. Met datzelfde gevoel keerden de Limburgers gisteren ongetwijfeld huiswaarts. Berchem werd zelfs een beetje weggetikt in de openingsfase, vooral door de twee Afrikanen van Heur-Tongeren, Camara en recente aanwinst Tshibuabua (ex-Beerschot, -Ujpest en -Cappellen). Tijdens de eerste vijf minuten belaagden zij drie keer het doel van Brosens, die Berchem twee keer overeind hield.

Berchem had tot dan nog niets kunnen tonen, tot van Kruijssen na 11 minuten een te korte terugspeelbal onderschepte, knap de keeper uitkapte en vanuit een vrij scherpe hoek de 0-1 binnenschoot. Vijf minuten later mocht hij nummer twee al op zijn naam schrijven. Dit keer vanop de stip, na een overtreding op Maluka.

De thuisploeg bleef weerwerk geven, dook op het compacte terrein vaak verrassend snel voor doel op, maar Brosens, die op 19 december wordt geopereerd aan een ontzettend pijnlijke ontsteking van de elleboog, hield een clean sheet.

Ook Berchem begon nu veel vlotter te combineren. Net voorbij het halfuur leidde zo’n aanval tot het derde doelpunt van de avond. Van Kruijssen, onbaatzuchtig, zette voor naar Maluka, die op zijn beurt de doelman omspeelde. Enkele minuten later was ook Saillart er dicht bij, maar alleen voor doel besloot hij naast.

Na de rust nog een aantal mooie combinaties van Berchem. Het tempo was inmiddels flink gedaald en de thuisploeg kwam er nog zelden uit. Na een verre inworp tot in het doelgebied, schoof Maluka zijn tweede van de avond netjes in de hoek binnen. Een vijfde doelpunt kwam er niet meer. In de slotfase nam de heroptredende Kabir de thuisdoelman nog onder vuur, maar noch hij noch Hamdi en van Kruijssen in de herneming kregen de bal voorbij de doelman. In de allerlaatste seconde trof Hamdi nog de lat.

Een al bij al vrij vlotte overwinning waarbij we zagen dat er tijdens de eerste helft vooral op het middenveld toch nog te veel werd weggegeven. Bij momenten wel erg aangenaam voetbal van Berchem met sterke invalbeurten van Peers (die al vroeg de geblesseerde Vallez moest vervangen), Hamdi en Kabir met zijn eerste speelminuten van het seizoen. In een zeer faire wedstrijd moest scheidsrechter Timmermans geen enkele kaart trekken.

Vermelden we tot slot nog de bijzondere locatie, voor wie er niet bij was. Een vrij nieuw omnisportcomplex in de uithoek van een donkere industriezone, waar een gemeenschappelijke brasserie langs de ene kant uitzicht biedt op een sportzaal, waar op hetzelfde moment een wedstrijd in de eerste klasse van het handbal werd gespeeld, en langs de andere kant de tribune met kunstgrasveld van Heur-Tongeren. Een groepje carnavalsprinsen zorgde voor de couleur locale.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Michiels, Geenens, van Kruijssen, Absisan, Maluka Bimbo, Vallez (14’ Peers), Vande Velde, Saillart (63’ Hamdi), Carrez (76’ Kabir)

Doelpunten: 11’ van Kruijssen 0-1, 16’ van Kruijssen 0-2 (pen.), 31’ Maluka Bimbo 0-3, 79’ Maluka Bimbo 0-4

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Jonas Timmermans

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

KBS – FC Heur-Tongeren 3-1

Met het uitzicht op de 5de plaats in het eindklassement moest er in de laatste wedstrijd absoluut gewonnen worden van de

Lees meer