Jelle Van Kruijssen: “De sfeer en de fans bij Berchem zal ik zeker missen” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Jelle Van Kruijssen: “De sfeer en de fans bij Berchem zal ik zeker missen”

📁 Interview 🕔03.april 2020
Jelle Van Kruijssen: “De sfeer en de fans bij Berchem zal ik zeker missen”

Gisteren vernamen we dat Jelle Van Kruijssen onze club zal verlaten. Van Kruijssen speelde vijf seizoenen voor Berchem Sport en scoorde meer dan 100 doelpunten. Wij zijn Jelle dankbaar voor zijn inzet voor de club! Jelle is op zijn beurt de club en de supporters dankbaar en hij wilde graag meer uitleg geven over zijn vertrek.

Dag Jelle, hoe gaat het?

Jelle Van Kruijssen: “Goed, gezien de omstandigheden. Ik ben nog gezond, en mijn familie en vrienden ook dus dat is het belangrijkst.”

Je had zelf aangegeven dat we je mochten bellen, je wilde je dus graag nog eens richten tot de supporters?

“Ja, het is een raar einde van het seizoen en van mijn periode bij Berchem zo. Ik wou zeker nog even een moment nemen om de supporters te bedanken. Die in zowel goede als slechte tijden ons en zeker ook mij altijd hebben gesteund.”

Enkele maanden geleden had je nog de intentie om te blijven. Hoe komt het dat je toch voor SK Londerzeel hebt gekozen?

“Ja, ik wou wel blijven en het bestuur wilde me houden. Maar Marc (De Mulder, red.) zei dat het lastig was omdat ze nog niet goed wisten hoeveel budget er was. Er kwam daarom nooit echt een aanbieding van Berchem, en dan heb ik de deur open gezet voor andere clubs. Uiteindelijk toonden verschillende ploegen interesse en waren er mooie aanbiedingen van Londerzeel en Bocholt. Dan heb ik met Marc en Karel (Van Daele ,red.) gebeld, maar het was ook toen door de onduidelijkheden rondom het budget niet mogelijk een voorstel te doen. Ik heb toen gekozen voor Londerzeel. Het is een ambitieuze club die op korte termijn wil promoveren naar 1e Amateur. Ik ken de trainer, Stijn Geys, een beetje en Jamie gaat er ook naartoe, zo had ik snel veel info gewonnen over de club.”

Heb je het contract dan al kunnen ondertekenen of hoe gaat dat in coronatijden?

“Ja, dat was wel even moeilijk. Ik zou het fysiek gaan tekenen, maar ik werd tegengehouden bij de grens door de politie. Dan moest ik terug naar huis en hebben we het maar via een video-call geregeld. Ik heb het dan afgedrukt, getekend en door gescand en zo was het toch in orde.”

Het is ook wel jammer dat je nu geen afscheid kan nemen.

“Ja inderdaad. Normaal weet je al enkele wedstrijden van tevoren dat je vertrekt. Ik heb het er wel moeilijk mee dat het nu zo plots is. Ik heb hier veel mooie momenten gekend en vrienden gemaakt. Maar Karel en Marc hebben wel gezegd dat ze nog iets willen regelen, dat ik in het komende seizoen nog eens langs kom en er een afscheidsmoment wordt gehouden of zoiets. Daar ben ik erg blij mee.”

De kans is groot dat Berchem en Londerzeel volgend jaar weer in dezelfde reeks zitten. Dan zal je ook wel warm onthaald worden en kan je iedereen nog eens terugzien.

“Ja, ik weet nog niet wat de reeksindelingen zijn, maar dat zou fijn zijn. Zeker de supporters wil ik nog eens bedanken. Het is echt heel bijzonder op ons niveau dat je zo’n aanhang hebt. Vanaf dag één voelde ik me thuis bij Berchem. Het is een ontzettend warme club en ik ben trots dat ik hier 5 jaar lang heb mogen spelen. Berchem heeft de afgelopen jaren een grote rol in mijn leven gespeeld, het zal voor altijd een periode blijven waar ik met veel plezier aan terug kan denken.”

Maar zoals het op de site al mooi stond: er is een tijd komen en een tijd van gaan. Ik heb veel mooie herinneringen, met natuurlijk de titel en mijn hattrick in de kampioenswedstrijd als absoluut hoogtepunt. Ook de 2-0 overwinning tegen Beerschot, voor bijna 10.000 toeschouwers. En het doelpunt in mijn allereerste wedstrijd bij Berchem tegen Antwerp zijn momenten die me altijd bij zullen blijven. De thuiswedstrijden, de sfeer en de fans bij Berchem zal ik zeker gaan missen.”

Hoe kijk je tegen de lange periode zonder voetbal aan? Van maart tot september (wanneer het seizoen in de amateurreeksen normaal weer begint) zijn er geen competitiewedstrijden.

“Ja, dat zal wel de langste periode zonder voetbal worden die ik al heb meegemaakt. Ik ga nog wel 3 à 4 keer per week hardlopen. Verder probeer ik me toch wat nuttig bezig te houden, zo lees ik regelmatig en werk ik aan mijn thesis.”

Bedankt Jelle en tot nog eens!

Jelle Van Kruijssen

Deel dit artikel met vrienden