Jelle van Kruijssen: Gewoon, het gevoel! | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Jelle van Kruijssen: Gewoon, het gevoel!

📁 Interview 🕔15.april 2019
Jelle van Kruijssen: Gewoon, het gevoel!

Het zijn memorabele dagen geweest voor Jelle van Kruijssen. Eerst kwam er het heuglijke nieuws dat onze topscorer zijn carrière bij KBS verlengt. Dat zorgde meteen ook voor een boost op de grasmat…

Webteam: Je scoorde vandaag liefst 4 keer, met in de tweede helft zelfs een zuivere hattrick. Heb je dit al eens  eerder meegemaakt?

Jelle: Misschien al wel eens bij de jeugd of bij een oefenwedstrijdje, maar bij een fanionwedstrijd scoorde ik nog nooit 4 maal in een officiële competitie. Verdorie, ik vrees dat ik een week te vroeg heb bijgetekend (lacht).

Webteam: Ja inderdaad, je kreeg immers van enkele andere clubs heel aantrekkelijke voorwaarden om bij hen aan de slag te gaan. Wat waren de doorslaggevende factoren  die je toch bij Berchem doen blijven?

Jelle: Gewoon, het gevoel! Ach, niet dat ik maar op één paard gewed heb. Ik heb natuurlijk wel een hele poos de tijd genomen om een en ander op een rijtje te zetten. Voetbal vormt een belangrijk onderdeel van mijn leven en ik  heb er echt wel serieus over nagedacht welke keuze ik het best zou maken. We mogen ook niet vergeten dat het hier dit seizoen op sportief én op extrasportief vlak -die story rond het stadion en zo- niet  allemaal van een leien dakje is gelopen. En dat kruipt ook mee in het kopje van een speler natuurlijk. Tegelijk krijg je dan financieel heel aanlokkelijke aanbiedingen. Maar ik ben als prille dertiger ondertussen oud en wijs genoeg om te beseffen dat geld en een mooie auto van de club voor mij lang niet het belangrijkste zijn. Voor mij zijn ook andere dingen van tel in het leven. Komen daar ook nog factoren bij als vaker trainen en verder rijden, op een moment dat ik dat moeilijk kan inpassen in mijn persoonlijk tijdsbestek. Zo kom ik na wat wikken en wegen  tot de constatatie dat ik hier het best ben.

Hier bij Berchem Sport heb ik vrienden én spelvreugde, elke keer dat ik hier aanbeland voelt het als thuiskomen. Ik heb hier al heel veel mooie momenten meegemaakt. En dat Roy (Mauro) en enkele anderen ook bijtekenden heeft ook op mijn beslissing gewogen, jazeker.

En ik doe het natuurlijk ook voor de supporters! Het klikt gewoon  goed, en dat al zovele jaren op rij. Het duurde misschien wat lang voor sommigen, maar de knoop is nu doorgehakt. En serieus, het voelt voor mij echt als een eer dat ik hier kan blijven!

Webteam: Dat siert je allemaal, Jelle! Wat vond je trouwens van de match van vandaag?

Jelle: In één woord, een ‘ouwerwetse’ namiddag. Maar ook een thuismatch waarop de supporters lang hebben moeten wachten. We hebben ze in eigen huis nog niet zo erg verwend dit jaar. Na heel wat krasselvoetbal vol verliespartijen en gelijke spelen waarmee we niets opschieten, betekent deze 5-0 tegen een nochtans gelijkwaardige tegenstander eindelijk nog eens een fijne dag voor heel Berchem.

Zeker als je de einduitslag ziet, begonnen we er toch weer wat moeilijk aan. En ook na die 2-0 dienden we wat gas terug te nemen  en waren we blij dat we zonder tegendoelpunt konden gaan rusten. Maar in de tweede helft stond er plots geen maat meer op. Er zaten ook wel wat knotsgekke toestanden tussen, zoals bij dat laatste doelpunt. Ik heb deze wedstrijd toch wel van wat blunders kunnen profiteren. Maar vooral haal ik nu mijn profijt uit de kwaliteit die sinds enkele weken in onze ploeg gekomen is. Als spits ben je vooral afhankelijk van de rest van het team, je bent een soort spiegel van hoe goed de ploeg draait.

Webteam: Je zit nu al aan 21 doelpunten in deze competitie. De ‘Zilveren Bal’-trofee -en het bijhorende feestje in de Carré- wenkt dus?

Jelle: Het zijn er eigenlijk 22, maar er is er eentje verkeerdelijk niet  bij mijn naam gezet, serieus waar! (lacht). Ach, zoiets is niet het belangrijkste, maar het is wel leuk natuurlijk. Ik was trouwens al 1 x topschutter van de serie en 2 x tweede. Maar ik wil best nog wel eens naar die Carré hoor (lacht).

Webteam: Dan gaan we mee Jelle! Hopelijk lukt het je, succes!

Deel dit artikel met vrienden