Jeugd Berchem Sport hervat de trainingen | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Jeugd Berchem Sport hervat de trainingen

📁 Clubnieuws 🕔24.mei 2020
Jeugd Berchem Sport hervat de trainingen

De jeugd van Berchem Sport is vanaf morgen één van de eerste clubs in Antwerpen die de trainingen hervat. Tijdens de eerste week zal er één keer getraind worden, vanaf de volgende weken wordt het ritme opgedreven. De beloften starten volgende zaterdag, samen met een aantal jongeren uit de A-kern.

Het bijwonen van de trainingen is op vrijwillige basis, maar nagenoeg alle spelers en trainers hebben reeds gemeld aanwezig te zullen zijn. De honger om opnieuw te mogen sporten is dan ook zeer groot.

Om de veiligheid van iedereen te garanderen werd een heel protocol uitgeschreven van aankomst tot vertrek. Zo mogen ouders de kinderen enkel tot aan de ingangspoort vergezellen, blijven de kleedkamers gesloten, dient iedere speler zijn of haar eigen water mee te brengen en wordt er natuurlijk handgel voorzien om de handen te ontsmetten. Tijdens de trainingen wordt er op ieder moment een afstand bewaard van minstens 1,5m tussen kinderen en volwassenen en wordt de bal zo weinig mogelijk met de handen aangeraakt. Het gebruikte materiaal wordt na iedere sessie ontsmet en spuwen is uiteraard uit den boze.

Voetbal Vlaanderen liet reeds weten erg blij te zijn met deze beslissing en houdt de vinger aan de pols. Het verloop van de trainingen zal ook worden gefilmd om mogelijk als voorbeeld te dienen voor andere clubs.

Voorlopig werd een trainingsplanning opgemaakt tot 30 juni. Afhankelijk van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad voor de zomervakantie in petto heeft, kan deze planning worden verlengd.

De A-kern traint voor de eerste keer op 13 juli op het Rooi. Vanaf 14 juli pikken de beloften in en verhuist de hele groep naar het Ruggeveld waar gelijktijdig op twee kunstgrasvelden kan worden getraind.

Spelers die met het openbaar vervoer naar de training komen, vergeet niet om deze week een KBS-mondmasker te bestellen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels